Rothenbach, Aufsesser Premium Pils

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

    #1

    Rothenbach, Aufsesser Premium Pils

    Krachla 0,5 litra, alkohol 5 %, eks. brak
    Kolor - złocisty, klarowne
    Piana - drobna, średniowysoka ale dotrwała do końca
    Zapach - wyraźnie słodko-słodowy
    Gaz - okey
    Smak - wyraźny słód, ciut chmielu, wyraźnie słodkie z nutą miodową, średnia goryczka
    Bardzo smaczne. 4+

    W moim "zbiorze" piw zagr. nr 2477 - moje 1248 nowe piwo na forum
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec listopada 2023 r. liczy 13147 piw z 181 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

    #2
    Pils:
    Attached Files
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec listopada 2023 r. liczy 13147 piw z 181 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

    Comment

    • Pancernik
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2005.09
      • 9800

      #3
      Moje było chyba jaśniejsze, jasnozłote. Piana biała, dość rzadka i nietrwała.
      Pachnie chmielowo-chlebowo, można wywąchać też słód. Smakuje głównie goryczkowo, daleko w tle słód.
      Gazu dość dużo, ale tutaj to bardzo mi odpowiada. Opakowanie, jak na fotce, butelka z krachlą, bez zmian.
      Całkiem smaczny pils.

      Comment

      • darekd
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🍺🍺🍺
        • 2003.02
        • 12761

        #4
        Barwa - moje też jaśniejsze, klarowne
        Aromat - jakieś gotowane warzywa
        piana - średnia, takież pęcherzyki, pozostaje trochę na szkle
        wysycenie - dość wysokie
        smak - na pierwszym planie goryczka, która dominuje, lekka ziołowość, treściwość średnia.
        Dobre

        Comment

        Related Topics

        Collapse

        • AaLeX
          Görlitzer Bierblume Brauerei, Pilsette böhmisch Pils
          AaLeX
          Piwo z małego browaru restauracyjnego w Görlitz, 100m od pieszego mostu granicznego. Określane jest jako czeski Pils. Alkohol 4,7%, ekstraktu brak, jest za to informacja o zalecanej temperaturze serwowania wynoszącej 6-7 stopni. Piwo jest mętne, co jest zaskakujące, jak na Pilsa. Zapach bardzo...
          2024-11-20, 10:41
        • AaLeX
          BG SA Zabrze, Łomża Pils
          AaLeX
          Dziwny ten pils. Słodki. W tle nuty goryczkowe, ale naprawdę marginalne. Jako mieszkaniec Niemiec, nie jestem nauczony takich pilsów. Kolejny polski pils z woltażem 6%. Przecież to jest absurd i nie spełnia definicji tego gatunku. Barwa złota. Piana została. Zapach ziołowy, chmielowy. Tylko...
          2024-08-08, 18:31
        • darekd
          Köstritzer, Spezial Pils
          darekd
          To jest następca ich dietetycznego pilsa (chyba "Dia" piwa wyszły z mody):

          https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...di%C3%A4t-pils

          tylko, że jeszcze bardziej odfermentowany. Z 11,1% ekstr. wyciągnęli 5,5% alk. Taki wynik w nie robi wrażenia na producentach polskich,...
          2022-07-03, 23:35
        • darekd
          Browar Żuławski, Pils
          darekd
          Wspominałem o ich Keller Pilsie tutaj:

          https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...ki-keller-pils

          Czasu trochę minęło, zmienił się piwowar, nowy przyjechał z Ukrainy i zmienił się pils.

          Teraz ma bardziej klasyczne dla stylu parametry...
          2023-06-07, 21:54
        • iron
          Alpirsbacher, Pils
          iron
          Piwo z kalendarza adwentowego
          Alk 4,9%
          Kolor jasno złoty
          Piana drobnopęcherzykowa średnio trwała
          Zapach słodowo chlebowy z chmielem
          Wysycenie spore
          Smak pełny słodowo chlebowy z przyjemną bardzo długą goryczką
          Bardzo dobry pils...
          2024-12-23, 21:24
        • Loading...
        • Koniec listy.
        Przetwarzanie...