Wolfshöher, Festbier

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

Wolfshöher, Festbier

But. 0,5 litra NRW, alkohol 5,5 %, eks. brak, kapsel firmowy browaru
    Kolor - złocisty, klarowny
    Piana - drobna, średniowysoka i średniotrwała
    Zapach - wyraźny chmielowo-słodowy
    Gaz - okey
    Smak - mocny i wyraźny chmiel, średni słód, średnio słodkie, średnia goryczka
    Poprawne piwo ale raczej przypomina bittera niż festbiera

W moim "zbiorze" piw zagr. nr 2529 - moje 1276 nowe piwo na forum
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

Festbier:
    Attached Files
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

• dreads
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      • 2009.09
      • 520

Kolor: jasny złoty, mam wrażenie że trochę za jasny jak na Märzena (do tego stylu bym zakwalifikował to piwo)
      Piana: najsłabszy punkt programu. Pojawiła się na chwilę i znikła.
      Zapach: Przede wszystkim chmielowy, trochę słodowy, podkreślony lekkim masełkiem.
      Smak: Słodki, słodowy, treściwy. Jednakowoż słodycz nie jest to alkoholowa, nachalna, jak w tanich mózgotrzepach - może to przez diacetyl. Całość zwieńczona delikatną goryczką, może być.
      Wysycenie: poprawne, mogłoby być ciut wyższe, bo na koniec brakuje trochę bąbelków.
      Opakowanie: Czerwono - zielona etykieta z wilkiem, jak na zdjęciu Sibarha, na kolana nie rzuca. Podstawowe dla niemieckich piw informacje są, standardowo brakuje ekstraktu.

Dobre piwo, do picia w większych ilościach, ale nie zachwyciło mnie specjalnie. Może na słabe 4 dałoby się wyciągnąć

Zakupione w Berlinie w Bier-Laden na Karl-Marx-Allee.
      Last edited by dreads; 2011-05-30, 22:46.

Comment

Przetwarzanie...
      X