Wernesgrüner, Alkoholfrei

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • porek388
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2008.11
    • 213

Wernesgrüner, Alkoholfrei

Kolor: złoty
    Piana: średnioziarnista, do końca utrzymywała się na 2 cm
    Wysycenie: dobre
    Zapach: intensywny zapach chmielu
    Smak: wyraźna chmielowa goryczka, niestety posmaki typowe dla piw bezalkoholowych i to niestety wcale nie najwyższych lotów.
    Opakowanie: butelka zielona z długa szyjką, etykieta ok

Średni bezalkoholowy pils na 3,8 (wśród b.a.) i na 3,2 (wśród piw ogółem).

Cena 0,70 EUR w getrenku w Goerlitz.

Related Topics

Collapse

• AaLeX
    Frankfurter Brauhaus, Perlenbacher Alkoholfrei
    AaLeX
    Na wstępnie zaznaczę, iż nie jestem miłośnikiem bezalkoholowych piw, ale czasami zdarza mi się takowe wypić. Polskie piwa tego gatunku kojarzą mi się głównie ze słodkim, ryżowym posmakiem. Tutaj mamy zupełnie coś innego. Piwo ma fajną goryczkę i marginalną słodycz gdzieś w tle. Do...
    2024-07-17, 10:35
  • dadek
    Pfungstadt, Mühlstraße 1, Pfungstädter Brauereigasthof
    dadek
    Będąc w Darmstadt 21.07.2022 zamierzałem przejechać krótką, ślepą linię kolejową do Pfungstadt. Gdy byłem na miejscu naprzeciw dworca (Eberstädter Straße 89) ukazał się moim oczom dość duży browar z widoczną na herbie datą założenia 1831. Było już pod wieczór, baner przy bramie...
    2022-10-19, 23:41
  • darekd
    Kapsle rocznicowe Landskron Goerlitz
    darekd
    Browar z niemieckiej części Zgorzelca obchodzi w tym roku 150 rocznicę. Zauważyłem, że z tej okazji butelkują swoje piwa (gdzieniegdzie dostępne są również w Polsce) starymi (chyba) wzorami kapsli. M.in. tym:...
    2019-07-09, 23:05
  • K__J
    Kolekcja świątecznych szklanek z browaru Landskron w Goerlitz na sprzedaż
    K__J
    Oferuję na sprzedaż kolekcję 16 szklanek z browaru Landskron z niemieckiego Goerlitz.

10 sztuk to okolicznościowe szklanki świąteczne (wydane na Boże Narodzenie) z lat: 1997, 1998, 2000, 2003, 2006, 2007, 2008, 2009, 2012, 2013.
    Reszta jest z różnych okresów od czasów...
    2018-01-23, 18:53
  • bastion
    Bułgaria, Triavna, Pencho Raikov 5, Biraria Triavna Luc's.
    bastion
    Triavna nie leży na szczególnie uczęszczanych szlakach turystycznych, przynajmniej dla gości z zagranicy którzy najczęściej zaglądają do pobliskiego Velikego Tyrnova. Ale wśród Bułgarów, jak zauważyłem małe miasteczko położone w dolinie górskiej, ma niezłe wzięcie.
    Centrum...
    2025-02-02, 20:53
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...