Maisel, Bayereuther Bio-Weisse

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

Maisel, Bayereuther Bio-Weisse

Butelka 0,5 litra NRW, alkohol 5 %, eks. brak, kapsel firmowy browaru
    Kolor - ciemnozłoty, lekko mętne
    Piana - drobniutka, średniowysoka, średniotrwała
    Zapach - wyraźnie pszeniczno-wędzony
    Gaz - okey
    Smak - wyraźna wędzona nuta na początku, potem przewaga nut pszenicznych, średnie cytrusy (bez banana), lekkie drożdże, średnio słodkie, lekki kwasek, lekka goryczka
    Smaczne

W moim "zbiorze" piw zagr. nr 2766 - moje 1410 nowe piwo na forum
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

Bio-Weisse:
    Attached Files
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

• Pancernik
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2005.09
      • 9797

Jak podaje strona browaru, w roku 2007 wystartowali z projektem "BIO". To piwo jest owocem ich prac, wszystkie składniki są bardzo "bio".
      Na tej stronie można nawet zobaczyć fotki bauerów, którzy "tymy ręcamy" sieją i zbierają pszenicę na to piwo... .
      Piwo jest złotopomarańczowe, mętne. Buduje ładną pianę, białolekkokremową, drobną, obfitą - można czapować.
      Pachnie drożdżami, trochę mokrym psem, ale generalnie dominują banany i słabe cytrusy. Wędzenia nie wyczułem... Smakowo bardzo łagodne, lekka goryczka, banan w tle, minimalne goździki.
      Nagazowanie stonowane, aksamitne wręcz. Butelka NRW, kapsel z logo projektu, schludna, czytelna etykieta i krawatka, na kontrze dużo bio-info.
      Kolejny łagodny, smaczny pszeniczniak...

Comment

• wpadzio
        Major Piwnych Rewolucji
        🍼🍼
        • 2011.06
        • 2655

Kolor żółto-pomarańczowy. Nieklarowny. Bardzo ładnie się prezentuje w szkle.
        Piana jak to zwykle wśród pszenic - wysoka, czapiasta, mięsista. Długo opada. Do końca śladowa pierzynka.
        Charakterystyczny goździkowo-owocowy zapach.
        Smak to połączenie goździków, nieznacznych cytrusów oraz kwaskowatości. Finisz bardzo chlebowy.
        Wysycenie nie przeszkadza.
        Opakowanie nie zmieniło się od zdjęcia sibarha, jedynie bio-znaczek się zazielenił Opakowanie z dużą ilością eko-informacji. Graficznie mnie zupełnie nie przekonuje. Kapsel dedykowany. Takie tam...

Oceniam na 7 w skali 1-10, bo to jak najbardziej poprawne piwo w swoim stylu. Zachwytu może nie wywołuje, ale to solidny pszeniczniak.
        No i tak jak pisał Pancernik, wyprodukowane w ramach Bayreuther Bio-Brauer, czyli projektu "wyższej świadomości konsumenckiej"
        Ostatnia zmiana dokonana przez wpadzio; 2012-03-25, 16:24.
        Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła.
        Serviatus status brevis est
        3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733 zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020

Comment

Przetwarzanie...
        X