Holzkirchner Oberbräu, Weisse Hell

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

Holzkirchner Oberbräu, Weisse Hell

Butelka 0,5 litra NRW, alkohol 5,5 %, eks. P 12, kapsel firmowy browaru
    Kolor - ciemno-miodowy, klarowny
    Piana - drobniutka, wysoka i trwała
    Zapach - delikatnie pszeniczny + cytusy
    Gaz - okey
    Smak - lekka pszenica, lekkie drożdże, wyraźne cytrusy i "pół" banana, średnio słodkie, średnia goryczka
    Smaczne

W moim "zbiorze" piw zagr. nr 2784 - moje 1421 nowe piwo na forum
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec listopada 2023 r. liczy 13147 piw z 181 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

Weisse Hell:
    Attached Files
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec listopada 2023 r. liczy 13147 piw z 181 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

Related Topics

Collapse

• darekd
      Reichenbrand, [Ritterguts Gose] Lichtenhainer Ritterguts Weisse
      darekd
      Ekipa kontraktowego Ritterguts Gose wyszła w warzeniu poza Gose i w saksońskim browarze Reichenbrand odtworzyli recepturę z Turyngii.
      Lichtenhainer to stary górnofermentacyjny styl, który podobnie jak Grodzisz jest nieco wędzone i podobnie jak Berliner Weisse do brzeczki dodano bakterie...
      2022-10-17, 21:01
    • wpadzio
      Die Weisse, Salzburger Bio Hell
      wpadzio
      Die Weisse - Salzburger Weißbierbrauerei reklamuje się jako najstarszy austriacki browar, warzący piwa pszeniczne. Co by to miało nie znaczyć, od 1901 roku, pomimo znacznych zniszczeń spowodowanych omyłkowym bombardowaniem pod koniec 1944 roku, w dzielnicy Schallmoos w Salzburgu przy Rupertgasse...
      2019-03-30, 15:54
    • darekd
      ReCraft, [Piwne Podziemie], Ticket to Hell
      darekd
      Z rozpędu napisałem, że warzą w browarze ReCraft, bo na puszce jest "Produced in EU", ale już zapach i barak filtracji wskazuje na nasz kraj

"German Helles"

Ekstr. 12%, alk. 4,9%

Aromat - dziwaczny. Kwaskowo-drożdżowo-owocowy, pod...
      2024-12-09, 01:23
    • wpadzio
      Die Weisse, Die Bio Weisse Hell
      wpadzio
      Pszeniczniak w wersji bio i do tego bezglutenowy z najstarszego zabytkowego minibrowaru w Austrii. Zarówno słody pszeniczny i jęczmienny oraz chmiel pochodzą z upraw bio. Piwo ma 5,2% alkoholu.

Barwa bursztynowo-pomarańczowa. Mętna.
      Biała piana, drobnoteksturowa. Mięsista...
      2019-03-31, 17:59
    • darekd
      Störtebeker, Nordisch-Hell
      darekd
      Znany browar (dawniej Stralsunder) ze Stralsundu z Meklemburgii-Pomorza Przedniego

Ekstr. 10,7%
      Alk 4,6%

Ciekawy zestaw chmielowy, m.in ze stosunkowo nowymi krzyżówkami niemieckimi - Ariana, Cascade, Select i Akoya

https://www.stoertebeker.com/nordisch-h...
      2024-08-13, 22:05
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...