Hasen-Bräu, Weißer Hase

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

Hasen-Bräu, Weißer Hase

Butelka 0,5 litra NRW, alkohol 5,3 %, eks. brak, kapsel firmowy z zającem
    Kolor - jasno-miodowy, mętny
    Piana - drobna, wysoka i trwała
    Zapach - delikatne cytrusy
    Gaz - okey
    Smak - średnia pszenica, lekko drożdżowe, lekkie cytrusy bez banana, lekko słodkie,
    lekka drożdżowa goryczka
    Smaczne, lekkie smakowo.

W moim "zbiorze" piw zagr. nr 2805 - moje 1433 nowe piwo na forum
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria
  • sibarh
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

Weißer Hase:
    Attached Files
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

• Pancernik
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2005.09
      • 9787

Piwo poprawnie jasnozłote i mętne. Piana biała, drobna, dość wysoka i pszenicznie sztywna.
      Pachnie dość płasko, słodowo z cytrusowym akcentem. W smaku także łagodna słodowość podparta delikatną grejpfrutową goryczką.
      Nagazowanie subtelne (jak na pszenicę), choć w paszczy musuje. Opakowanie jak widać, eta z zającem, kapsel z zającem.
      Poprawna, niewymuszona pszeniczka, w sam raz na wiosenno-letni wieczór.

Comment

• darekd
        🍺🍺🍺
        • 2003.02
        • 12565

Aromat - na pierwszym planie wyczułem drożdże i banany, potem ciut cytrusów, ale to wszystko bardzo delikatnie wyczuwalne
        Barwa - mniej więcej jak na zdjęciu
        Piana - wysoka, gęsta, dość umiarkowanie trwała
        Wysycenie - umiarkowane
        Smak - wyczuwalne drożdże, delikatne cytrusy, banany bardziej w posmaku pozostającym w ustach po przełknięciu dość wyraźna, w trakcie picia coraz bardziej wyraźna drożdżowość, a nieco zaczyna brakować wysycenia.
        Treściwość - ok, pełne

Poprawne. Kupione w Browarku - Wrocław

Comment

• skitof
          Major Piwnych Rewolucji
          🍼🍼
          • 2007.11
          • 2484

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darekd Wyświetlenie odpowiedzi
          Aromat - na pierwszym planie wyczułem drożdże i banany, potem ciut cytrusów, ale to wszystko bardzo delikatnie wyczuwalne
          Barwa - mniej więcej jak na zdjęciu
          Piana - wysoka, gęsta, dość umiarkowanie trwała
          Wysycenie - umiarkowane
          Smak - wyczuwalne drożdże, delikatne cytrusy, banany bardziej w posmaku pozostającym w ustach po przełknięciu dość wyraźna, w trakcie picia coraz bardziej wyraźna drożdżowość, a nieco zaczyna brakować wysycenia.
          Treściwość - ok, pełne

Poprawne. Kupione w Browarku - Wrocław
          Dokładnie też tak uważam. Piwo jak najbardziej przyjemne, choć nie wiem, czy gdybym pił go w lecie nie było by zbyt mało orzeźwiające. Zamiast orzeźwiającej werwy jest takie trochę smooth.

Comment

Przetwarzanie...
          X