W sumie smaczne, choć odbiegające od stylu, piwo. Winę za to ponosi wyraźna, przykrywająca solidne marcowe tło goryczka. Poza tym, wszystko jak na porządnego märzena przystało. Ładna i trwała piana oraz ujmująca, połyskliwa klarowność. Do tego sympatyczna słodowa baza i lekko pikantna ziołowość. Piwo jak na marcowe, z którymi się do tej pory spotkałem z tych lżejszych. Alk. 5,5%. Smaczny, zdecydowanie przechmielony märzen.
Meinel-Bräu, Original Märzen
Collapse
X
-
Last edited by delvish; 2010-06-15, 19:25."You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
(Frank Zappa)
"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)Tagi: brak -
2800 nowe piwa opisałem na forum
Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria -
aromat - słodowy, klasyczny dla gatunku
barwa - złota
piana - średnia, gęsta, niezbyt trwała, lekko oblepia szkło
wysycenie - w normie
smak - przede wszystkim jednak moim zdaniem ta solidna marcowa baza jest dominująca. Wspominana przez Delvisha goryczka wg, mnie jest jednak dominująca, choć na finiszu wyczuwalna
treściwość - całkiem spora, odpowiednia
Pełne w smaku przyzwoite piwo. Kupione w Drink-Hali we Wrocławiu.Comment
-
piana: drobna, gęsta, biała, opadła do sporej warstwy,
kolor: żółty, ładnie klarowne,
zapach: słodowy, lekko słodkawy, ziarnisto- zbozowy,
smka: lekko słodkawe, słodowy, lekko ziarnisty, goryczka mała, smaczne, smak czysty, bez obcych wtrąceń,
wysycenie: ok.
Kolejne bardzo smaczne piwo z tego browaru.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)Comment
-
Pod koniec picia ujawniła się metaliczna goryczka odchmielowa. Trochę popsuło wrażenia.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)Comment
-
Kolor: Złoty, klarowny.
Piana: Średniowysoka, szybko opada do pierścienia i wysepek. Nie zostaje do końca.
Zapach: Solidnie słodowy z delikatnie podwędzanym tłem.
Smak: Słodowy, treściwy początek. Później w tle pojawia się średniej mocy goryczka, której posmak dominuje w finiszu. Momentami przypomina mi niedawno pite Mephisto z tego browaru. Smaczne.
Wysycenie: Raczej nieduże.
Opakowanie: Jak na fotce sibarha.Comment
Comment