Einbecker, Vikingen Puro Malto

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Kolesław
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2004.03
    • 1130

Einbecker, Vikingen Puro Malto

Ekstrakt nieznany, alk. 5,0 % vol.
    Piwo nieszczególnie oryginalne.
    Zapach ma łagodny słodowy. Pianę potężna i trwałą. Nagazowanie średnie. Kolor jasnozłoty. Smak bez kontrowersji - nienachalny słód z delikatnym akcentem chmielowym. Do przyjęcia w dużych ilościach. Nich Heineken drży. Jest konkurencja
    Kapsel goły.
    Nie wiem tylko, czy we właściwym miejscu umieściłem ten temat. Na ratebeer piwo tej marki, z taką samą etykietą (zdjęcie jest malutkie, szczegółów nie widać) występuje jako wyprodukowane przez Einbecker Brauhaus. Na moim stoi: "PRODOTTA PER SAN GEMINIANO ITALIA S.C.R.I. CAMPOGALLIANO (MO) IN VIA R. GERMANIN 4 - BIELLA". To ostatnie to jakby adres browaru Menabrea. San Geminiano nic mi nie mówi. Compogalliano (MO) też. Piwo kupione było we Włoszech, kod paskowy: 80454724.
    Attached Files
  • Kolesław
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2004.03
    • 1130

Odkryłem, że San Geminiano to "dystrybutor wielu rodzajów napojów", w tym piw: FALKENTURM, VIKINGEN, ORFRUMER, WIEZE, AUGUSTJIN, BORNEM, KENT, SPITFIRE, 1698, STUCK. Nota bene browar Van Roy w Wieze, który warzył piwo marki Wieze nie istnieje od ok. 1994 r. Ale może gdzieś, ktoś?

Comment

Przetwarzanie...
    X