Sonnenbräu (Ebermannstadt), Keller-Bier

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • skitof
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼
    • 2007.11
    • 2481

    #16
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka
    Sprawa chyba nie do wykonania. Nie tylko Frankonia jest moim celem wycieczek ale wszystkie browary działające w całych Niemieczech. Na tą chwilę mam na koncie prawie 500 odwiedzonych. Za 12 dni kolejne
    No ale pracujesz chyba przynajmniej nad jakąś książką? Szkoda by było, żeby Twoje dokonania zginęły w tłumie.

    Comment

    • abernacka
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛🥛
      • 2003.12
      • 10861

      #17
      Hmm, jak na razie nie myśle o tym
      Umówmy się, gdy odwiedzę wszystkie browary niemieckie rozpoczę pracę nad książką.
      Piwna turystyka według abernackiego

      Comment

      • jacer
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        • 2006.03
        • 9875

        #18
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka
        Hmm, jak na razie nie myśle o tym
        Umówmy się, gdy odwiedzę wszystkie browary niemieckie rozpoczę pracę nad książką.
        Ile zostało?
        Milicki Browar Rynkowy
        Grupa STYRIAN

        (1+sqrt5)/2
        "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
        "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
        No Hops, no Glory :)

        Comment

        • skitof
          Major Piwnych Rewolucji
          🍼
          • 2007.11
          • 2481

          #19
          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka
          Hmm, jak na razie nie myśle o tym
          Umówmy się, gdy odwiedzę wszystkie browary niemieckie rozpoczę pracę nad książką.
          Dobra, a na razie załóż darmowego bloga, wpisz odwiedzone browary alfabetycznie i wrzuć najważniejsze informacje i zdjęcia, a przynajmniej linki do nich na browar.bizie. Będzie przynajmniej jakiś spis treści.

          Comment

          • abernacka
            Generał Wszelkich Fermentacji
            🥛🥛🥛🥛
            • 2003.12
            • 10861

            #20
            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer
            Ile zostało?
            Prawie 900, czytaj dziewięćset.
            Piwna turystyka według abernackiego

            Comment

            • przemo70
              † 1970-2019 Piwosz w Raju
              • 2007.05
              • 1501

              #21
              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka
              Prawie 900, czytaj dziewięćset.
              O ku........ to już lepiej zacznij pisać tę książkę albo bloga, bo wątróbka może się zbuntować, a my zostaniemy beż świetnych relacji i opisów, chyba że masz już dawcę to nie ma sprawy, poczekamy
              Save water, drink beer ...

              http://www.parowozy.com.pl/
              http://www.kamery.wolsztyn.pl/
              https://www.facebook.com/pages/Browa...10?ref=profile

              Comment

              • abernacka
                Generał Wszelkich Fermentacji
                🥛🥛🥛🥛
                • 2003.12
                • 10861

                #22
                No tak, ale kto powiedział, że odwiedzę je w jeden rok lub dwa?
                Zdziwiłbyś się ile piję piwa na co dzień. Od tej ilości wątroba się nie zbuntuje.
                Last edited by abernacka; 2010-10-28, 22:59.
                Piwna turystyka według abernackiego

                Comment

                • przemo70
                  † 1970-2019 Piwosz w Raju
                  • 2007.05
                  • 1501

                  #23
                  To podkręć tempo bo się nie doczekamy Dawca się znajdzie w imię słusznej sprawy
                  Save water, drink beer ...

                  http://www.parowozy.com.pl/
                  http://www.kamery.wolsztyn.pl/
                  https://www.facebook.com/pages/Browa...10?ref=profile

                  Comment

                  • jacer
                    Pułkownik Chmielowy Ekspert
                    • 2006.03
                    • 9875

                    #24
                    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka
                    Prawie 900, czytaj dziewięćset.
                    czyli już nie za mojego życia
                    Milicki Browar Rynkowy
                    Grupa STYRIAN

                    (1+sqrt5)/2
                    "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
                    "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
                    No Hops, no Glory :)

                    Comment

                    • abernacka
                      Generał Wszelkich Fermentacji
                      🥛🥛🥛🥛
                      • 2003.12
                      • 10861

                      #25
                      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer
                      czyli już nie za mojego życia
                      Najmniej 12 lat uwzględniając nowe, jeszcze nie powstałe browary.
                      Piwna turystyka według abernackiego

                      Comment

                      • skitof
                        Major Piwnych Rewolucji
                        🍼
                        • 2007.11
                        • 2481

                        #26
                        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka
                        Najmniej 12 lat uwzględniając nowe, jeszcze nie powstałe browary.
                        Chcesz odwiedzać prawie 100 browarów rocznie?

                        Comment

                        • abernacka
                          Generał Wszelkich Fermentacji
                          🥛🥛🥛🥛
                          • 2003.12
                          • 10861

                          #27
                          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika skitof
                          Chcesz odwiedzać prawie 100 browarów rocznie?
                          A co w tym takiego dziwnego? Co roku tyle odwiedzam. W tym roku jak wszystko się dobrze ułoży, odwiedzę 104 browary działające w Niemczech, Szkocji, Czechach, Danii i Egipcie.
                          Last edited by abernacka; 2010-10-28, 23:18.
                          Piwna turystyka według abernackiego

                          Comment

                          • skitof
                            Major Piwnych Rewolucji
                            🍼
                            • 2007.11
                            • 2481

                            #28
                            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka
                            A co w tym takiego dziwnego? Co roku tyle odwiedzam. W tym roku jak wszystko się dobrze ułoży, odwiedzę 104 browary działające w Niemczech, Szkocji, Czechach, Danii i Egipcie.
                            No to i jestem w szoku i Ci zazdroszczę. Zacząłeś pisać już tego bloga?

                            Comment

                            • Kolesław
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2004.03
                              • 1130

                              #29
                              Zapach niezbyt intensywny. Słodkawy słód, ciasto drożdżowe ale i trochę warzywa.
                              Piana wyrosła ładna, wysoka, lecz nie była zbyt trwała. W kolorze jasnego ecru. Wysycenie niskie. Trochę się je czuje, chociaż bąbelki trudno zauważyć.
                              Kolor bursztynowy, trochę rdzawy, oczywiście zamglony.
                              Smak bardzo zrównoważony, bez żadnych zbędnych wątków. Tylko słód i chmiel. W końcówce przewaga chmielu.
                              Piwo, po prostu piwo. Tylko tyle i aż tyle. Dobre i nic więcej.

                              Comment

                              • Kwadri
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2009.10
                                • 1216

                                #30
                                Sonnenbräu, Keller-Bier

                                Kolor: Jasnobursztynowy, lekko mętny.
                                Piana: Wysoka, grubobąblowa. Opada powoli do ochronnej warstwy, lekko oblepiając szkło.
                                Zapach: Intensywny, słodowo-drożdżowy.
                                Smak: Słodki, lekko karmelowy początek z delikatnym metalicznym posmakiem. Później dociera smaczna goryczka, która zostaje w finiszu i miesza się z chlebowymi posmakami. Smaczne.
                                Wysycenie: Średnie.
                                Opakowanie: Jak na fotce sibarha.
                                www.lkschmielowice.futbolowo.pl

                                Comment

                                Przetwarzanie...