Gampertbräu, Förster-Weisse

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

    Gampertbräu, Förster-Weisse

    Butelka 0,5 litra NRW, alkohol 5,4 %, eks. brak, kapsel firmowy browaru
    Kolor - ciemny miód, mętny
    Piana - drobna, średnio wysoka, średnio trwała
    Zapach - pszeniczno-drożdżowo-słodki
    Gaz - okey
    Smak - wyraźnie pszeniczne, spora nuta drożdżowa, średnia słodycz i goryczka, lekkie cytrusy
    Smaczne.

    W moim "zbiorze" piw zagr. nr 3098 - moje 1558 nowe piwo na forum
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

    #2
    Foto:
    Attached Files
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

    Comment

    • Promil03
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2007.10
      • 2833

      #3
      Również smakowało mi to piwo. Solidna pszenica z Niemiec. Zakupiłem w Piwach Regionalnych w Rzeszowie.

      Comment

      • wrednyhawran
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2010.07
        • 1784

        #4
        Piwko mi przeleżało na półce nieco zbyt długo. Trochę o nim zapomniałem i dziś patrzę a tu data ważności do 22.01.2011r. Z pewną obawą ale i nadzieją wrzuciłem je od razu do lodówki. po otwarciu piwko zapachniało przyjemnie - to był dobry znak, że nie skwaśniało. Przy nalewaniu pojawiła się przepiękna wysoka i gęsta czapiasta piana, która wypełniła niemal całą szklankę. Na koniec nalewania po dolaniu drożdży pojawił się piękny i smakowity widok kaskadowego mętnienia piwa.
        Jest to niewątpliwie jeden ze smaczniejszych pszeniczniaków jakie znam i to pomimo faktu, że spożywałem go ponad 3 miesiące po terminie - nie wiem być może to pozytywnie wpłyneło na smak, choć nie słyszałem jeszcze o leżakowaniu piw pszenicznych
        W smaku piwko jest lekko kwaskowe (cytrusy), jest trochę bananków, odrobina drożdży i słodowej słodyczy. Wszystko fajnie zbilansowane, pije się bardzo przyjemnie i nieźle orzeźwia.
        Bardzo dobry, solidny pszeniczniak.
        Last edited by wrednyhawran; 2011-05-03, 21:21.
        Czy jest coś lepszego niż piwo? - Dwa piwa!
        Małe Piwko Blog
        Małe Piwko Blog na facebooku
        Domowy Browar Demon

        Comment

        Przetwarzanie...