Gröninger, Hanseaten Weisse

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • zgroza
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼
    • 2008.03
    • 3606

    Gröninger, Hanseaten Weisse

    Pilsa z tego browaru (produkuje tylko trzy gatunki: pilsa, weizena i radlera z pomarańczą) opisał już Andi.
    Browar sam w sobie mieści się w jedynej z nielicznych zachowanych hamburskich barokowych kamienic. Mają otwartą fermentację.
    Dane nieznane.
    Piana: umiarkowana, kożuszek i koronka
    Gaz: również umiarkowany
    Kolor: mętnociemnożółty
    Zapach: dość lekki, goździkowy
    Smak: wytrawny, korzenny, goździkowy, pszenica ta jest b. gorzka a mało cytrusowo-kwaskowata, zero słodyczy.
    B. dobra, wytrawna pszenica bogata w aromaty.
    Attached Files
    Ostatnia zmiana dokonana przez zgroza; 2010-08-15, 13:35.
    Lotna ekspozytura browaru

    Też Was kocham.
  • abernacka
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛
    • 2003.12
    • 10862

    #2
    Jeżeli piłeś pszenice, które zwie się Hanseat pochodzi z browaru Hanseat Brauhaus. Browar jak zapewne wiesz ma wspólne piwnice z browarem Goningen Braukeller.
    Hanseat warzy rocznie 1,5 tys. hekto a Groningen aż 3,5 tys. hekto.
    Piwo ma 5,2 % alkoholu.
    Piwna turystyka według abernackiego

    Comment

    • zgroza
      Major Piwnych Rewolucji
      🍼
      • 2008.03
      • 3606

      #3
      A, tego nie wiedziałem. Powiedziano mi, że piwo było warzone "hier". Zgłosiłeś modowi?
      Ostatnia zmiana dokonana przez zgroza; 2010-08-15, 19:14.
      Lotna ekspozytura browaru

      Też Was kocham.

      Comment

      • abernacka
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛🥛
        • 2003.12
        • 10862

        #4
        Mając na wadze, ze odległość jednej warzelni do drugiej to raptem ok 20metrów a na dodatek znajdujące się w tym samym budynku można usprawiedliwić obsługę, która mówi "Hier".
        Piwna turystyka według abernackiego

        Comment

        Przetwarzanie...
        X