Pilsa z tego browaru (produkuje tylko trzy gatunki: pilsa, weizena i radlera z pomarańczą) opisał już Andi.
Browar sam w sobie mieści się w jedynej z nielicznych zachowanych hamburskich barokowych kamienic. Mają otwartą fermentację.
Dane nieznane.
Piana: umiarkowana, kożuszek i koronka
Gaz: również umiarkowany
Kolor: mętnociemnożółty
Zapach: dość lekki, goździkowy
Smak: wytrawny, korzenny, goździkowy, pszenica ta jest b. gorzka a mało cytrusowo-kwaskowata, zero słodyczy.
B. dobra, wytrawna pszenica bogata w aromaty.
Browar sam w sobie mieści się w jedynej z nielicznych zachowanych hamburskich barokowych kamienic. Mają otwartą fermentację.
Dane nieznane.
Piana: umiarkowana, kożuszek i koronka
Gaz: również umiarkowany
Kolor: mętnociemnożółty
Zapach: dość lekki, goździkowy
Smak: wytrawny, korzenny, goździkowy, pszenica ta jest b. gorzka a mało cytrusowo-kwaskowata, zero słodyczy.
B. dobra, wytrawna pszenica bogata w aromaty.
Comment