Scherdel Hof, Edelhell

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • darekd
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍺🍺🍺🍺
    • 2003.02
    • 12919

    #1

    Scherdel Hof, Edelhell

    czyli feinherbes Pils

    zaw. alk. 5,3%, ekstr. ?

    aromat - klasyczny pilsowy, z przewagą chmielu
    barwa - słomkowa
    piana - wysoka, duże i średnie bąble i pęcherzyki, nie wytrzymuje bardzo długa ale nie znika całkowicie i lekko oblepia szkło
    wysycenie - w normie, ale nie wysokie, dla mnie odpowiednie
    smak - głównie przyjemna chmielowa goryczka, bardzo mały akcent żelazisty, lekkie

    przyjemnie gasi pragnienie. Poprawne
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

    #2
    Piwo:
    Attached Files
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec 2023 r. liczy 13198 piw z 182 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

    Comment

    • Javox
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2009.11
      • 6601

      #3
      Kolor: jasne złoto
      Piana: średnia, na finiszu cienka warstwa
      Zapach: słodowy
      Gaz: średni

      Dla mnie fajne piwko mocno goryczkowe...
      Taki typ nazywam żołędziowym...

      Nowa szata... jaśniejsza...
      Attached Files

      Comment

      • cap-n-go
        Porucznik Browarny Tester
        • 2005.05
        • 273

        #4
        Moje piwo jest dużo jaśniejsze niż to na zdjęciu Javoxa - lekko przybrudzona słomka. Po otwarciu butelki z ceramicznym zamknięciem poczułem silny, przyjemny chmielowy aromat, który po nalaniu w szkło wyeksponował jednak bardziej słody. Smakowo bardzo dobry pils : mocna, ziołowa gorycz plus przy pierwszych dwóch - trzech łykach niezbyt lubiany przeze mnie metaliczny posmaczek który szybko jednak zniknął. Słody zdecydowanie w tle. Wysycenie umiarkowane - bąbelki pracowały bardzo krótko, ja piwo wypiłem błyskawicznie, przy wolniejszych pijakach będzie według mnie zbyt niskie.

        Sumując dobry pils, dla miłośników dobrze nachmielonych tego typu piw.

        Comment

        Related Topics

        Collapse

        Przetwarzanie...