Zwiesel, Zwickl Naturbier

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • darekd
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍺🍺🍺
    • 2003.02
    • 12569

    Zwiesel, Zwickl Naturbier

    Niefiltrowane piwo z Lasu Bawarskiego

    zaw. alk. 5,5%, ekstr.?

    aromat: wyczuwalne nuty słodowe i drożdżowe, lekki chmiel
    barwa: słomkowo-złota, lekkie zmętnienie
    piana: dość szybko opada, pozostawiając mały kożuszek
    wysycenie: wysokie
    smak: na pierwszym planie odsłodowe posmaki karmelowe, w ustach pozostaje wyraźna goryczka. Moim zdaniem nie pasuje tu tak wysokie wysycenie. Poprawne, ale tej kategorii piw miałem przyjemność pić dużo lepsze
  • Ciupaga
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2008.10
    • 79

    #2
    Foto.

    Piwo oceniam na 4,5 (w skali 1-6), ale biorąc pod uwagę małe bawarskie browary delikatnie poniżej oczekiwań.
    Attached Files
    Bywajcie Piwożłopy!

    Comment

    • Pancernik
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2005.09
      • 9789

      #3
      Piwo jasnozłote, śladowo mętne. Piana nietrwała, choć ładna, dość wysoka, biała i drobna.
      Pachnie zdecydowanie słodowo ze śladem piwnicznym. W smaku na początku kwaskowate, potem łagodna goryczka z tłem owocowym (gruszki?).
      Gazu sporo, chyba nawet trochę go jest za dużo. Opakowanie jak na fotce, na ecie można dopatrzeć się części wozu z beczką piwa.
      Jak na bawarskiego zwickla, to piwo nie robi większego wrażenia...

      Comment

      Przetwarzanie...
      X