Ott, Edel-Pils

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pancernik
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2005.09
    • 9808

Ott, Edel-Pils

Nie chciałem komplikować, ale pełna nazwa piwa to "Edel-Pils aus dem Leinleitertal". Piwo ma 4,9% alko.
    Jest nieapetycznie blade, zupełnie jak wielokrotnie parzona herbata ekspresowa , na szczęście lekko opalizuje. Piana biała, drobna, dość obfita, średniotrwała.
    Zapach chmielowy z domieszką piwniczną. W smaku łagodna goryczka, podbudowana słodem, dość zbilansowane.
    Gazu niezbyt dużo. Butelka euro, kapsel browaru, etykieta "z pocztówką", mnie nie oszałamia.
    Ogólnie lekkie, całkiem smaczne piwo goryczkowe.
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

Piwo:
    Attached Files
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec 2023 r. liczy 13198 piw z 182 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

• cap-n-go
      Porucznik Browarny Tester
      • 2005.05
      • 273

Słomkowy, średnio wysycony pils z początkowo dość wyraźną, jak na pilsa, lekko metalizującą goryczką, smaczny, długo utrzymujący się po przełknięciu na języku chmiel. Po kilku łykach na pierwszy plan wchodzi jednak słód a przyjemna chmielowość zanika. Piana znikoma, momentalnie redukująca się. Dość proste piwo, ale poprawne w ramach gatunku. Raczej nie do powtórki z uwagi na cenę ( 5,10 zł ) ale z pewnością pijalne.
      Ostatnia zmiana dokonana przez cap-n-go; 2012-06-29, 22:23.

Comment