alk 7,2%, eks. 17,3%
Kolor - ciemne złoto, klarowny.
Piana - dość wysoka i gęsta, jasnobeżowa, o przeciętnej trwałości.
Zapach - średnio intensywny, słodowe tło z nutami jakby miodowymi, do tego dość wyraźnie jak na koźlaka zaznaczony chmiel.
Smak - wrażenia podobne jak w zapachu: z jednej strony słodowa pełnia, piwo ma wręcz lekko oleistą konsystencję a z drugiej czuć chmielową goryczkę. Byłoby naprawdę smaczne gdyby nie zbyt wyraźny alkohol i lekka metaliczna nuta.
Wysycenie - niskie.
Opakowanie - na zdjęciu poniżej.
Kupione w Rodzince Bis za 8zł.
Po wyeliminowaniu wspomnianych wad byłby to całkiem smaczny kozioł (chociaż przez swoje nachmielenie nie do końca typowy), na tą chwilę jest niezły ale nic więcej.
Kurcze, chyba się rozbestwiłem bo ostatnio coraz mniej piw mi naprawdę smakuje
Kolor - ciemne złoto, klarowny.
Piana - dość wysoka i gęsta, jasnobeżowa, o przeciętnej trwałości.
Zapach - średnio intensywny, słodowe tło z nutami jakby miodowymi, do tego dość wyraźnie jak na koźlaka zaznaczony chmiel.
Smak - wrażenia podobne jak w zapachu: z jednej strony słodowa pełnia, piwo ma wręcz lekko oleistą konsystencję a z drugiej czuć chmielową goryczkę. Byłoby naprawdę smaczne gdyby nie zbyt wyraźny alkohol i lekka metaliczna nuta.
Wysycenie - niskie.
Opakowanie - na zdjęciu poniżej.
Kupione w Rodzince Bis za 8zł.
Po wyeliminowaniu wspomnianych wad byłby to całkiem smaczny kozioł (chociaż przez swoje nachmielenie nie do końca typowy), na tą chwilę jest niezły ale nic więcej.
Kurcze, chyba się rozbestwiłem bo ostatnio coraz mniej piw mi naprawdę smakuje
Comment