Reh, Pils

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pancernik
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2005.09
    • 9793

Reh, Pils

Piwo ma 11* i 4,9% alko.
    Jest bladozłote i podobnie, jak Landbier Hell, ma lekki zielonkawy poblask. Piana biała, drobna, nietrwała, osadza się na szkle.
    Pachnie zdecydowanie chmielowo ze słodem w tle. W smaku łagodne, dominuje ziołowo-kwiatowa goryczka, która rozbudowuje się w trakcie picia/ogrzewania.
    Nagazowanie jednocześnie wysokie i aksamitne , podkreśla walory orzeźwiające. Butelka NRW, kapsel browaru, ciekawa etykieta ze skałkami z Ellertal (?), to fajny pomysł na wzajemną promocję lokalnego browaru i regionu.
    Po godzinie szuflowania mokrego śniegu takie piwo ratuje życie, jak defibrylator .
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

Foto:
    Attached Files
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

• tomolek
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2006.05
      • 1752

Dla mnie modelowy Pils, bardzo smaczne i soldne piwo. Przyjemny chmielowo-ziołowy zapach, pelne w smaku, wyraźna przyjemna goryczka. Swieże i orzeźwiajace. Najsłabszym elementem jest piana.
      Niestety z powodu ceny ponad 5 zł, raczej niezbyt czesto będe do niego wracał
      www.ohbeautifulbeer.com

www.mateuszdrozdowski.pl

„Kwaśny Edi herbu Koreb

Comment

• wpadzio
        Major Piwnych Rewolucji
        🍼🍼
        • 2011.06
        • 2654

Barwa słomkowo-złocista. Delikatnie opalizuje.
        Piana niezbyt obfita nawet przy nalewaniu. Grube pęcherzyki szybko pękają i redukują się do mikrowysepek.
        Aromat w przeważającym stopniu słodowy, choć ogólnie niezbyt wyrazisty.
        W smaku brak tej obiecanej na etykiecie wyjątkowej goryczki. Mamy za to lekko ziołowe klimaty, na mocno słodowej bazie. Wrażenie smakowe dość delikatne, piwo jest mocno aksamitne. W posmakach raczej niewiele i na krótko.
        Wysycenie średnie, z tendencją do stosunkowo szybkiego spadku.
        Opakowanie jak na zdjęciu sibarha. Bardzo dobrze spina całość. Takie tam... Kapsel browaru, brak kontry. Alkohol 4,9% jak to zwykle w niemieckich pilsach.

Piwo które nie poruszając kubków smakowych zupełnie nie zapada w pamięć. Chociaż w profilu zapachowo-smakowym trudno znaleźć jakieś wady, to ten pils absolutnie niczym ciekawym się nie wyróżnia. Do tego ma słabą pianę. Do bezpiecznej konsumpcji, przy której będzie jedynie tłem (jak mięsny jeż z grilla, M jak miłość, lądowanie na Marsie czy Noc kabaretowa). 6 w skali 1-10.
        Last edited by wpadzio; 2012-09-10, 21:59.
        Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła.
        Serviatus status brevis est
        3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733 zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020

Comment

• darekd
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🍺🍺🍺
          • 2003.02
          • 12675

a propos "M jak miłość". Tzn. to piwo kupiłeś w Polsce, czy tylko zasiadłeś z nim przed telewizorem?

Comment

• wpadzio
            Major Piwnych Rewolucji
            🍼🍼
            • 2011.06
            • 2654

Nabyłem w Outlecie Piwnym na Braci Wagów na warszawskim Natolinie. Cena bodajże 5,85. "M jak miłość" kojarzę jedynie z nazwy z powodów zawodowych, tak gwoli ścisłości
            Last edited by wpadzio; 2012-09-10, 22:10.
            3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733 zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020

Comment

• Pancernik
              Pułkownik Chmielowy Ekspert
              🥛🥛🥛🥛🥛
              • 2005.09
              • 9793

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wpadzio Wyświetlenie odpowiedzi
              "M jak miłość" kojarzę jedynie z nazwy z powodów zawodowych, tak gwoli ścisłości
              Uprawiasz miłość zawodowo?!!

Comment

• wpadzio
                Major Piwnych Rewolucji
                🍼🍼
                • 2011.06
                • 2654

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik Wyświetlenie odpowiedzi
                Uprawiasz miłość zawodowo?!!
                Eeee... nie ma aż tak dobrze/źle*

* - niepotrzebne skreslić

Comment

Przetwarzanie...
                X