Piwo z browaru Meister w Unterzaunsbach (http://meisterbräu.de). Wg etykiety ma 5,5%. Jak na festbier, ciekawy kolor, taki "wczorajszej mocnej herbaty". Piana kremowa, dość wysoka, ale nietrwała. Pozostał znikomy kożuszek.
Zapach w zasadzie słodowy, ale z takim "koźlakowym powiewem" . W smaku najpierw konkretna, leniwa goryczka, taka nawet stoutowa, także lekki kwasek, słabe nuty palone. Daleeeeko słód, ale narasta po ogrzaniu. Bardzo ciekawe.
Nagazowanie niskie, dostosowane do charakteru piwa. Butelka euro, kapsel browaru, beznadziejna różowa eta i krawatka z gotycką czcionką i rysunkiem domku (?) browaru. Adnotacja, że woda z własnego źródełka.
Piwo w pewnym sensie zaskakujące, ale na plus (dodatni), tym bardziej polecam do zimowej degustacji .
Zapach w zasadzie słodowy, ale z takim "koźlakowym powiewem" . W smaku najpierw konkretna, leniwa goryczka, taka nawet stoutowa, także lekki kwasek, słabe nuty palone. Daleeeeko słód, ale narasta po ogrzaniu. Bardzo ciekawe.
Nagazowanie niskie, dostosowane do charakteru piwa. Butelka euro, kapsel browaru, beznadziejna różowa eta i krawatka z gotycką czcionką i rysunkiem domku (?) browaru. Adnotacja, że woda z własnego źródełka.
Piwo w pewnym sensie zaskakujące, ale na plus (dodatni), tym bardziej polecam do zimowej degustacji .
Comment