Koziołek warzony w najstarszym browarze restauracyjnym Bayreuth. Na stronie twierdzą, że ma ponad 18*, alko 7,5%.
Bardzo ładny, nasycony bursztynowy kolor. Piana kremowa, dość obfita, średniotrwała, centymetrowy kożuszek trzyma się długo.
Zapachowo to orzechy, karmel i słód. W smaku słód, akcenty winne i karmelowe, prawie nie czuć alkoholu .
Nagazowane dość wysoko (jak na bocka). Butelka NRW, niezbyt wyszukana etykieta z ryciną starego Bayreuth, biały kapsel browaru.
Smaczne piwo, ale znów mi trochę za mało kozich typowości w smaku, może się czepiam...
Bardzo ładny, nasycony bursztynowy kolor. Piana kremowa, dość obfita, średniotrwała, centymetrowy kożuszek trzyma się długo.
Zapachowo to orzechy, karmel i słód. W smaku słód, akcenty winne i karmelowe, prawie nie czuć alkoholu .
Nagazowane dość wysoko (jak na bocka). Butelka NRW, niezbyt wyszukana etykieta z ryciną starego Bayreuth, biały kapsel browaru.
Smaczne piwo, ale znów mi trochę za mało kozich typowości w smaku, może się czepiam...
Comment