Darguner, Adelskronen Gold

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • GaryFisher
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2009.10
    • 739

Darguner, Adelskronen Gold

Alc. 4.9%; Ekstrakt nieznany

Kolor: jasne złoto, to jest najlepsze w tym "piwie" [4]

Piana: średnioziarnista, na początku redukuje się powoli

Zapach: słodowo-chmielowy, z tą mdłą wonią charakterystyczną dla piw z plastiku [2]

Smak: ta sama mdła nuta występuje też w smaku (standard), poza tym trochę słodu i chmielowa ścierka, goryczka słaba i nieprzyjemna [2]

Nasycenie: średnie, wyższe może przysłoniłoby wady tego piwa [3.5]

Opakowanie: biała flaszka PET [0.5l] z prostą etykietą i firmowym korkiem [2.5]

Uwagi: nasi roddacy nazywają to coś tanim dobrym piwem;
    wyprodukowano dla Rewe/Penny
    zakupione w: Penny Markt w Weeze, Niemcy;
    soundtrack: "Use Your Illusion I" by Guns N' Roses
    Tylko idiota ma porządek, geniusz panuje nad chaosem
  • GaryFisher
    • 2009.10
    • 739

Taki plastikowy koszmarek.
    Click image for larger version

Name:	DSC04038.jpg
Views:	1
Size:	35,6 KB
ID:	2033532

Comment

• danhaj
      • 2010.04
      • 620

Faktycznie jedno z gorszych piw jakie piłem wyprodukowanych przez naszych zachodnich sąsiadów. Ale z drugiej strony czego się spodziewać po produkcie robionym dla sieci dyskontowej kosztującym ułamek euro. Smakiem przypomina nasze Tyskie i wspomnienia organizmu po wypiciu tego specyfiku są podobne. Uwagi powyższe kolegi są jak najbardziej zgodne z moimi. Chociaż ja nie demonizowałbym wpływu PET-owego opakowania na smak piwa. Jak pepsi nie przeżre plastiku to i piwo raczej nie wchodzi z nim w interakcje.
      GaryFisher, o co chodzi z tym soundtrackiem?
      Last edited by danhaj; 2011-03-23, 23:35.
      Wycieczki do czeskich browarów (z Krakowa)

www.czechforum.pl

Comment

• GaryFisher
        • 2009.10
        • 739

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika danhaj Wyświetlenie odpowiedzi
        Faktycznie jedno z gorszych piw jakie piłem wyprodukowanych przez naszych zachodnich sąsiadów. Ale z drugiej strony czego się spodziewać po produkcie robionym dla sieci dyskontowej kosztującym ułamek euro. Smakiem przypomina nasze Tyskie i wspomnienia organizmu po wypiciu tego specyfiku są podobne. Uwagi powyższe kolegi są jak najbardziej zgodne z moimi. Chociaż ja nie demonizowałbym wpływu PET-owego opakowania na smak piwa. Jak pepsi nie przeżre plastiku to i piwo raczej nie wchodzi z nim w interakcje.
        GaryFisher, o co chodzi z tym soundtrackiem?
        Ja nie wiem jak to jest z tym plastikiem, wiem natomiast, że Pepsi z plastiku różni się smakiem od tej z butelki szklanej i puszki. A ten mdławy aromat, którego nie jestem w stanie określić znalazłem w piwach z dyskontów, w Warce 1.5l (trochę mniej tego było), w kilku piwach Łotewskich i w produktach z browaru Staropolskiego. Zielona butelka szklana wpływa na smak piwa więc możliwe, że PET też. Sprawa pozostaje do zbadania

A soundtrack wpisuję pod każdą oceną ostatnio. Jest to tytuł albumu jaki towarzyszył degustacji danego piwa. Bo muzyka i piwo to dla mnie dwa nierozłączne elementy Może nawet i synonimy bo i jedno i drugie składa się z pojedynczych nutek, które układają się w mniej lub bardziej udaną kompozycję w zależności od umiejętności twórcy

Comment

Przetwarzanie...
        X