Paulaner, Hefe-Weißbier Alkoholfrei

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • GaryFisher
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2009.10
    • 739

Paulaner, Hefe-Weißbier Alkoholfrei

Kolor: pomarańczowy, byłby złoty gdyby był klarowny [5]

Piana: wysoka, drobnoziarnista i trwała jak przystało na pszenicę, nawet wykastrowaną [4.5]

Zapach: od wersji z prądem różnie się słodkim aromatem, który z początku przypomina ruskie wino musujące są banany, są goździki i przede wszystkim ziarno. Po paru minutach w tle pojawia się coś na kształt Kubusia bananowo-marchewkowego. [4]

Smak: trochę mniej mdły niż Krombacher i Erdinger w analogicznych wersjach; słodkawy, pszeniczny z nutą Kubusia bananowo-marchewkowego (poważnie!!!) i goździki, trochę wodnisty, trochę kwaskowy, za darmo mi smakuje w innym wypadku raczej nie wrócę do tego. Nie odbiega od zbytnio od wyżej wspomnianych. [3]

Nasycenie: wysokie, dzięki temu da się to to pić [5]

Opakowanie: srebrna etykieta, prawie identyczna jak ta z Hefe-Weissbier z voltami; dedykowany kapsel [5]

Uwagi: dostałem gratis do zakupów w GS Getränke w Weeze, Niemcy;
    Data ważności: 11.2010
    Soundtrack: "Blue Trance" by SBB
    Tylko idiota ma porządek, geniusz panuje nad chaosem
  • GaryFisher
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2009.10
    • 739

Tak to to wyglądało:
    Click image for larger version

Name:	Paulaner Hefe-Weissbier Alkoholfrei.jpg
Views:	1
Size:	41,4 KB
ID:	2037415
    Tylko idiota ma porządek, geniusz panuje nad chaosem

Comment

Related Topics

Collapse

• darekd
      Paulaner, Thurn und Taxis Pilsener
      darekd
      Piwo jest opisane tu:

https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...taxis-pilsener

ale ten browar z Ratyzbony (Regensburg) już długo nie działa, choć na kontrze jest podany adres (rzeczywiście są budynki magazynowe Thurn und Taxisa),...
      2024-10-10, 23:33
    • AaLeX
      Frankfurter Brauhaus, Perlenbacher Alkoholfrei
      AaLeX
      Na wstępnie zaznaczę, iż nie jestem miłośnikiem bezalkoholowych piw, ale czasami zdarza mi się takowe wypić. Polskie piwa tego gatunku kojarzą mi się głównie ze słodkim, ryżowym posmakiem. Tutaj mamy zupełnie coś innego. Piwo ma fajną goryczkę i marginalną słodycz gdzieś w tle. Do...
      2024-07-17, 10:35
    • wpadzio
      Krynica, Kaltenberg Hefeweissbier
      wpadzio
      Po pilsie mamy kolejne licencyjne piwa z Mińska pod marką Kaltenberg. Na pierwszy rzut idzie bawarska pszenica. Hefeweissbier w wersji białoruskiej ma 5,5% alkoholu przy 12,3% ekstraktu. W składzie słody pszeniczny, jęczmienny i ciemny monachijski.

Barwa złoto-pomarańczowa. Zmętniona....
      2019-08-14, 13:30
    • wpadzio
      Paulaner, Münchner Hell Alkoholfrei
      wpadzio
      I kolejny lager bez alkoholu z Niemiec. Tym razem z monachijskiego giganta. Poniżej 0,5% alkoholu i tabelka z kaloriami oraz wartościami odżywczymi tradycyjnie na kontrze.

Barwa złota. Klarowna.
      Biała piana, o dość drobnej teksturze. Opada mięsiście, zostawiając sporo...
      2016-09-16, 12:31
    • dadek
      Pfungstadt, Mühlstraße 1, Pfungstädter Brauereigasthof
      dadek
      Będąc w Darmstadt 21.07.2022 zamierzałem przejechać krótką, ślepą linię kolejową do Pfungstadt. Gdy byłem na miejscu naprzeciw dworca (Eberstädter Straße 89) ukazał się moim oczom dość duży browar z widoczną na herbie datą założenia 1831. Było już pod wieczór, baner przy bramie...
      2022-10-19, 23:41
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...