Oettinger (Dessow), Oettinger Urtyp

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

Oettinger (Dessow), Oettinger Urtyp

Piwo jest tanie 0.25 E( -10% promocja).Kupione w A10 Center przy autostradzie A10 pod Berlinem.Moje było z Dessow.Moja ocena 4-.
    Attached Files
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria
  • sibarh
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

Pomyliłem zdjecia to jest właściwsze.Wszystkie Oettingery maja "gołe" kapsle
    Attached Files
    Last edited by sibarh; 2013-04-14, 19:30.
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

• Gabryel
      Kapral Kuflowy Chlupacz
      • 2005.11
      • 54

Oettinger Urtyp z Dessow, alk. 5,6%, ekstrakt ?
      Kolor ciemny, herbaciany - piękny. Piana średnioobfita, drobnopęcherzykowa, opada do dywanika, ale utrzymuje się do końca. W zapachu dominuje słodowość. Smak również słodowy, pełny, zrównoważony goryczką. Ogólnie wrażenie bardzo korzystne, warto spróbować.
      Zakupione w Real w Schwedt za 0,30 euro.

Comment

• Ahumba
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        🥛🥛🥛🥛
        • 2001.05
        • 9056

Dessow, Oettinger Urtyp

Umieściłem to piwo w Dessow, a nie pod wspólną grupą Oettinger, gdyż zarówno na etykiecie jak i krawatce zaznaczono "Gebraut in Dessow" oraz jest adres tego browaru.
        Przywiezione z wypadu do Schwedt w trakcie giełdy szczecińskiej.
        Zaw. alkoholu 5,6%.
        Piana niezbyt duża i niezbyt trwała. Zaraz po nalaniu zostaje tylko obrączka na kuflu.
        Jak na wyrób tej grupy browarowej jest to piwo bardzo przyzwoite w smaku. Wyraźna goryczka dość długo utrzymuje się w ustach po przełknięciu.
        Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
        znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl

Comment

• abernacka
          🥛🥛🥛🥛
          • 2003.12
          • 10861

Browar w Dessow zasprzestaje warzenia a zarazem kończy działalność we wrześniu tego roku.
          Piwna turystyka według abernackiego

Comment

Przetwarzanie...
          X