Eichbaum, Bellheimer Premium Pils

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Related Topics

Collapse

• darekd
    Eichbaum, Cronus German Pilsner
    darekd
    Piwo dostępne w Sieci Stokrotka. Puszka była tak oldskulowa, że musiałem to kupić, szczególnie że cena (ok. 2,80 PLN) zachęcała do podjęcia tego ryzyka.
    Jest to piwo kierowane do litewskiej firmy Maxima (która jest właścicielem Stokrotki). Na puszce jest skład (woda, słód, chmiel)...
    2025-01-04, 02:50
  • darekd
    Eichbaum, Strong 7.9 Superior
    darekd
    Kolejny marketowy produkt z kombinatu z Mannheim.

7,9% alk.
    16,3% ekstr.

Aromat - cukierkowy karmel, przez chwilę jakaś nuta kwaśnych owoców (może to być zielone jabłuszko), w tle odrobina chmielu
    Piana - wysoka, zwarta, nie jest zbytnio trwała, ale kożuszek...
    2024-12-02, 02:07
  • darekd
    Eichbaum, Perlenbacher Strong 7.9%
    darekd
    Puszka z Lidla.

Wskazują na produkcję we Frankenthaler Brauhaus, ale ten browar już nie istnieje.

Warzy to Eichbaum (jest też nazwa Perlenbacher Imperial, znany z marketowej produkcji.

https://www.wirtschaftsgeschichte-rl...frankenthaler-...
    2024-01-17, 23:44
  • AaLeX
    Dobre, tanie piwo.
    AaLeX
    Ja wiem, że temat sam siebie wyklucza, ale skoro Niemcy potrafią zrobić dobre piwo w cenie 30ct, to dlaczego u nas tak się nie da? Nie oczekuję już tak niskiej ceny, ale ciekaw jestem Waszego zdania drodzy Piwosze, jakie piwo w cenie powiedzmy 2-2,5zł jest Waszym zdaniem najlepsze. U mnie na...
    2019-12-18, 16:11
  • darekd
    Eichbaum, Steam Brew Session IPA
    darekd
    Kolejne puszkowe piwo z tej serii z Lidla.

Ejl o zaw. ekstr. 11,5% i alk. 4,9%

Aromat - całkiem wyraźny (głównie po otwarciu) chmiel o profilu ziołowym, po przelaniu trochę kwaskowych owoców - agrest
    Piana - wysoka, umiarkowanie trwała, z dłuższym kożuszkiem,...
    2019-07-25, 18:20
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...