Darguner, Adelskronen Export

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • danhaj
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2010.04
    • 620

Darguner, Adelskronen Export

Piwo nadal produkowane dla sieci Penny. Sprzedawane w petach 0,5l w dyskontowej cenie. Niestety smak nadal kiepski, rzekłbym, piwo po prostu niesmaczne. Zawartość alkoholu to teraz 5,4% vol.
    Producent tego piwa to Darguner Braurei GmbH (wg etykiety).
    Wycieczki do czeskich browarów (z Krakowa)

www.czechforum.pl
  • AaLeX
    🥛🥛🥛
    • 2011.07
    • 676

Piwo jest do nabycia w markecie Penny, a więc nic się w tym temacie nie zmieniło. Jako że mieszkam 5 min od tego marketu często zdarza mi się je kupić jak i pilsa z tej serii. Zmieniono producenta tego piwa, teraz wytwarcza je Brauerei Braunschweig, Postfach 3241, 38022 Braunschweig. Jest to Brunszwik w Dolnej Saksonii. Piwo ma 5,2% alkoholu. Piana szybko znika, pozostaje jednak delikatny pierścień do końca picia. Barwa stosunkowo ciemna (w większości piw niemieckich jakie piłem barwa była jaśniejsza )W smaku piwo jest niezłe, czuć goryczkę, trochę słodu, jednak przebija się też nuta alkoholu, ale w moim odczuciu nie jest nachalna i mi nie przeszkadza. Piwo dostępne w plastikowych butelkach 0,5l jak i puszkach. Cena śmieszna 29 centów sprawia, że zawsze jak robie zakupy to 1-2 sobie wezmę na wszelki wypadek. W tej cenie dobre piwo, dobre do grilla, do obiadu, na ugaszenie pragnienia.
    Attached Files

Comment

• AaLeX
      🥛🥛🥛
      • 2011.07
      • 676

Powrót po 2 latach do tego piwa, z tym że tym razem Browar Darguner, jak w tytule. Alk. 5,2%. Być może Darguner waży to piwo dla Saksonii (i innych landów) gdzie obecnie jestem, moją wcześniejszą ocenę sporządzałem z NRW i tam też zakupiłem tamto piwo. Kolor trochę jaśniejszy jak na zdjęciu u góry, piana podobna. Zapach nijaki, takie wszystko rozmyte, smak, jest słód, trochę goryczki, nic specjalnego, ale cena też nie uległa zmianie, więc niczym się wyróżnia ale niczym nie odrzuca, a od polskich koncernówek znacznie lepsze. Ocena 4/6.

Comment

Przetwarzanie...
      X