Felsenbräu, Felsenbräu Felsentrunk

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Kwadri
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2009.10
    • 1216

Felsenbräu, Felsenbräu Felsentrunk

Zawartość alkoholu 4,9 %. Na nalepce importera jest napisane "Piwo Jasne niepasteryzowane, wspaniały smak świeżości."

Kolor: Jasnozłoty, klarowny.
    Piana: Niezbyt wysoka, lekko przybrudzona. Szybko opada do niepełnej warstwy. Chwilę później tylko wysepki z cienkim pierścieniem.
    Zapach: Delikatny, ale całkiem przyjemny. Delikatna słodowość połączona z drożdżowo-piwnicznym aromatem, znanym mi z niektórych kellerów. W tle lekko czuć też chmiel.
    Smak: Początkowo miła, łagodna słodowość. Później dociera średniej mocy goryczka, ale przyjemnie zostaje w posmaku. Delikatne i całkiem smaczne piwo.
    Wysycenie: Idealne, nie za duże, nie brakuje.
    Opakowanie: Półlitrowa butelka z nakrętką zamiast kapsla. Utrzymane w stylu innych wyrobów browaru.
    Attached Files
  • darekd
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍺🍺🍺
    • 2003.02
    • 12674

Z tego co wiem, to helles. Można zapytać gdzie kupiłeś to piwo? Jakiś czas temu piwa z tego browaru były u nas w miarę dostępne, ale ostatnio straciłem je z oczu.

Comment

• Kwadri
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2009.10
      • 1216

Świat Piwa w Tychach, ale była to ostatnia sztuka w promocji. Ratebeer podaje, że jest to Dortmunder/Helles. Na naklejce podane, że importerem jest firma EuroNet.
      Last edited by Kwadri; 2011-08-27, 22:04.

Comment

Przetwarzanie...
      X