Weideneder, Weizengold

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • darekd
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍺🍺🍺
    • 2003.02
    • 12479

Weideneder, Weizengold

zaw. alk. 5,3% Ekstr. ?

aromat - goździk i banany
    barwa - miodowo-złota, mętna
    piana - dość wysoka, drobniutka, trwałość średnia, osiada na szkle
    wysycenie - wysokie (czyli tu klasyczne)
    smak - nutki bananowe, troszkę goździków, cytrusowość niewysoka, podkreślona początkowym wysokim wysyceniem. Znikoma goryczka pozostająca w ustach.

Sympatyczne i smaczne. Przy cenie 4,70 zł - Drink Hala - Wrocław /podobnie jak inne browaru, w tym ciemna pszenica/ stanowi bardzo ciekawą i ekonomiczną alternatywę dla bardziej znanych i dostępnych marek piw pszenicznych z Niemiec.
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

Foto:
    Attached Files
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

• docent
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      • 2002.10
      • 5205

Pasuje mi ta pszenica. Jednocześnie mieści się w stylu ale jest trochę inna od tych, które miałem okazję próbować. Podoba mi się intensywny i urzekająco świeży zapach, który wykracza poza bananowo-goździkowy standard. Smak pełny, idealnie wyważony między bananową słodyczą a zauważalną goryczką. No i ta pobudzająca rześkość! Dobra rzecz (a już dawno niemiecka pszenica nie wywarła na mnie większego wrażenia)!
      Last edited by docent; 2012-04-30, 21:42.
      Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
      Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
      Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
      Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

Comment

Przetwarzanie...