Göller, Dunkel

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • coder
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2006.10
    • 1347

Göller, Dunkel

Aromat: karmelowy, słodowo-słodki, miodowy, na drugim planie aromaty ciemno-chlebowe. Przyjemny.

Piana: wysoka, gęsta, trwała

Barwa: mocnej herbaty, klarowne

Smak: karmel na pierwszym planie, przyjemne akcenty słodowe, orzechowe, palony karmel, słodkie nutki. Końcówka pełna, słodowa, przyjemna. Chmiel i goryczka na drugim-trzecim planie, nie przytłacza słodowych posmaków. Balans po stronie słodkiej, słodowej. Moim zdaniem za dużo słodyczy, za mało chlebowości.

Goryczka: niska ale wyczuwalna, przyjemna

Odczucie w ustach: pełne, gładkie, dość treściwe (ale spodziewał bym się więcej treściwości), nagazowanie niezbyt mocne

Ogólne wrażenie: przyjemny Muenchener Dunkel, jak na mój gust zbyt dużo karmelowości, która mi się kojarzy z tandetą. Ale to piwo na pewno tandetne nie jest.
  • wpadzio
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼🍼
    • 2011.06
    • 2650

Barwa ciemnobrązowa z miedzianym odcieniem.
    Piana mięsista, lekko beżowa, utrzymuje się bardzo długo.
    Zapach słodowy, ciemnego pieczywa.
    W smaku dominuje słodowość, lekko palone nuty, finisz goryczkowy. Co ciekawe, doznania smakowe w miarę konsumpcji stają się coraz mniej wyraźne i zaczyna uwypuklać się jakaś wodnistość tego piwa.
    Opakowanie graficznie marne, w ciemnych kolorach, nie przyciąga uwagi. Butla typu krachla z całkowicie białym plastikowym korkiem.
    Ciemniak z Zeil am Main nie powalił mnie. W ofercie tego browaru znajdują się znacznie lepsze produkty, choćby Kellerbier czy Herbst Bock.
    Last edited by wpadzio; 2012-01-16, 23:03.
    Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła.
    Serviatus status brevis est
    3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733 zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020

Comment

• Kolesław
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2004.03
      • 1130

Piwo:
      Attached Files

Comment

• Twilight_Alehouse
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2004.06
        • 6310

Kupione w Rodzince-Bis za 7,50 zł.

Pite 22 czerwca 2012 r.

Kolor: Bardzo ciemny brąz, pod światło ładne czerwonawe przebłyski.
        Piana: Wysoka, pięknie beżowa, trwała.
        Zapach: Owocowo-orzechowo-karmelowy. Ciekawy, jak w rozrzedzonym porterze.
        Smak: Treściwy, gęsty, z wyraźną ziarnistością, lekką palonością i odrobiną smaczków owocowych.
        Opakowanie: Jak na zdjęciu Kolesława.
        Uwagi: Smaczny dunkel z charakterem.

Comment

• darekd
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🍺🍺🍺
          • 2003.02
          • 12479

Aromat - słodowy z wyraźną owocową nutą suszonej śliwki
          Piana - piana dość wysoka i trwała, gęsta, kremowa
          Barwa - jak na zdjęciu, podchodzi pod szwarca
          Wysycenie - niewysokie
          Smak - wyraźne nuty owocowe (suszona śliwka, trochę wiśnia), podpalana goryczka, ciut karmelu. Nieco przywodzi na myśl biszkopt nasączony likierem.
          Treściwość - pełne, nie ciężkie

Smakowite piwo, warto spróbować, kupione w Drink Hali - Wrocław

Zdobywca srebra na European Beer Star, pite podczas zdobywania srebra w rzucie młotem przez Anitę Włodarczyk podczas Igrzysk Olimpijskich w Londynie! Miałem nosa, no i jak mówi kol. Szaranowicz tzw. timing Zatem zdrowie pani Anity

Comment

Przetwarzanie...