Schwarzbier. Strona internetowa browaru podaje ekstrakt 12,9°, alk. 4,4 %:
Kolor: Ciemny, niemal czarny. Pod światło ledwo widoczne, ciemnorubinowe przebłyski.
Piana: Ciemnobeżowa, drobna i wysoka. Opada powoli do niepełnej warstwy, mocno oblepiając ścianki.
Zapach: Przyjemny, głównie słodowy. W tle nieco kawy, palone słody i jakby miodowa końcówka.
Smak: Delikatny początek, lekko kwaskowy. Później jest mocno palony z lekką goryczką, ale w tle czuć delikatną słodycz. Zostawia wytrawny, mocno palony finisz. Całkiem przyjemne.
Wysycenie: Średnie, choć lekko podszczypuje.
Kolor: Ciemny, niemal czarny. Pod światło ledwo widoczne, ciemnorubinowe przebłyski.
Piana: Ciemnobeżowa, drobna i wysoka. Opada powoli do niepełnej warstwy, mocno oblepiając ścianki.
Zapach: Przyjemny, głównie słodowy. W tle nieco kawy, palone słody i jakby miodowa końcówka.
Smak: Delikatny początek, lekko kwaskowy. Później jest mocno palony z lekką goryczką, ale w tle czuć delikatną słodycz. Zostawia wytrawny, mocno palony finisz. Całkiem przyjemne.
Wysycenie: Średnie, choć lekko podszczypuje.