Unertl Weissbier, Bio Dinkel Weisse

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • zgroza
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼
    • 2008.03
    • 3605

    Unertl Weissbier, Bio Dinkel Weisse

    Z butelki w knajpie w Beeskow. Należy mieć zawsze oczy szeroko otwarte. 5,2%, słód orkiszowy, pszeniczny i żytni.
    Piana ok, do koronki
    Gazu wiecej niż mniej
    Kolor brązowopomarańczowy, mętne
    W zapachu cytrusy, owoce (takie ajlowe) i drożdże
    Smak łagodny, dominuje drożdżowość, sporo cytrusów, nuta chlebowa, odrobina chmielowej goryczy.
    B. dobry, złożony, łagodny hefeweizen. Ciekawa pochyła szklanka.
    Lotna ekspozytura browaru

    Też Was kocham.
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

    #2
    Foto:
    Attached Files
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

    Comment

    • darekd
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🍺🍺🍺
      • 2003.02
      • 12561

      #3
      Czyli piwo pszeniczne z orkiszem

      Aromat – winny, kwaskowość już w zapachu, trochę goździka, zboże
      Piana – wysoka, kremowa, gęsta, bardzo trwała, mocno oblepia szkło
      Barwa – mętna jasna herbata
      Wysycenie – umiarkowanie wysokie, na pszenicę przeciętne
      Smak – kwaskowość nie jest tak wysoka jak sugerowałby zapach, lekkie cytrusy, zbożowość ze specyficzną nutą którą daje orkisz, przyjemny karmel
      Treściwość – pełne

      Zdecydowanie smakowało

      Comment

      Przetwarzanie...
      X