Brewbaker, Berlin IPA

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • karol1000
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2007.09
    • 1823

Brewbaker, Berlin IPA

Piwko kupione w butelce w minibrowarze Brewbaker w Berlinie.

Piwa pite na miejscu były rewelacyjnie więc i z tym piwem pitym już w domu na spokojnie wiązałem spore nadzieje
    No i się nie zawiodłem

Alk. 5,5%
    piwo niepasteryzowane
    zapach: dość silnie słodowy, lekko owocowy, słodki - klasyczny
    piana: bardzo mizerna od początku, opada do niziutkiego kożucha
    barwa: złoto-pomarańczowa, mętna, nieprzejrzysta
    gaz: niski
    smak: początek w lekkiej słodowej tonacji ale już po ułamku sekundy zmiażdżony przez przenikliwie silną i gorzką chmielową goryczkę. Piwo gęste w smaku.
    Polecam!
    Attached Files
    LP
  • Marusia
    Marszałek Browarów Rzemieślniczych
    🍼🍼
    • 2001.02
    • 20221

O, etykieta zwalona od Brew Doga. No dobra, może łagodniej - zainspirowali się
    www.warsztatpiwowarski.pl
    www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• purc
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      • 2009.02
      • 650

Pod wpływem krytyki szefów Browarbizu Brewbaker zmienił nieco etykietę- obecnie BERLIN pionowo do tego wielkie PA.Zacofanie technologiczne - wynikające z zaawansowanego wieku - nie pozwala mi na przedstawienie zdjęcia. W każdy razie moja butelka kupiona w pobliskim sklepie znacznie taniej niż w hali , gdzie mieści się browar,
      nalała mi piwo o pięknej, długo utrzymującej się pianie, z mętnym jasnobursztynowym kolorem, niezbyt silnym owocowym zapachem i silnym, kwaśnawym niestety, smakiem grejpfruta / mam wrażenie , ze w Berlinie wszystkie pilsy z małych browarów i - jak widać - IPY muszą mieć bardziej lub mniej wyraźny smak tego niebezpiecznego owocu.
      Jak na Berlin fajnie - ale jak na IPA , to jeszcze daleka droga.
      Last edited by purc; 2012-05-08, 21:41.

Comment

• żąleną
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2002.01
        • 13239

Zaawansowany wiek przeszkadza wkleić zdjęcie, ale szwendać się po całej Europie już nie?

Comment

• purc
          • 2009.02
          • 650

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedzi
          Zaawansowany wiek przeszkadza wkleić zdjęcie, ale szwendać się po całej Europie już nie?
          Co innego wsiąść w samolot czy autobus, a co innego zrobić zdjęcie , zwłaszcza telefonem , do którego zginęła instrukcja, i potem je zamieścić. OK, spróbuję normalnym aparatem /butelka właśnie stoi przede mną/.

Comment

• karol1000
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2007.09
            • 1823

Mogę prosić o cenę i adres sklepu bo w browarku faktycznie trochę drogo?
            LP

Comment

• purc
              • 2009.02
              • 650

W hali 3.50 Euro plus 1 Euro kaucji. Za wędzonego portera i Double IPA 7.50 plus 1. Sklep mieści się na Bugenhagenstrasse /północne wyjście z hali, tuż koło stoiska browaru, po wyjściu skręcić w prawo i prosto do Bredowstrasse albo do następnej Wilhelmshavenerstrasse - nie zanotowałem, ale łatwo znaleźć - duża witryna z piwami tuż przed rogiem/. Ceny chyba 2,75 plus 0.50 za IPA /0.75/ i 5.40 plus 0.5 za Double IPA i Portera.

Comment

• Pancernik
                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                🥛🥛🥛🥛🥛
                • 2005.09
                • 9787

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika purc Wyświetlenie odpowiedzi
                Pod wpływem krytyki szefów Browarbizu Brewbaker zmienił nieco etykietę- obecnie BERLIN pionowo do tego wielkie PA.
                No tak, po zamieszaniu, jakie zrobił Radek S. w hotelu "Adlon" teraz każda krytyka zza Odry będzie mieć w Berlinie moc sprawczą . Nasuwa się pytanie, kto był skuteczny wcześniej: Marusia czy Radek?

Comment

• Aleksandros
                  Porucznik Browarny Tester
                  • 2011.05
                  • 352

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika purc Wyświetlenie odpowiedzi
                  Sklep mieści się na Bugenhagenstrasse /północne wyjście z hali, tuż koło stoiska browaru (...)
                  Zapewne chodzi o ten sklep.

Comment

Butelka zakupiona na początku grudnia w opisywanym przez kolegów sklepie (zdjęcie z telefonu więc wybaczcie jakość).

Osobiście piwo mnie nie powaliło, ale słyszałem że cudów nie ma i żaden Flying Dog to nie będzie. Generalnie za dużo kwaskowatości a za mało goryczy, mimo to piwo ma wysoką pijalność
                    Attached Files

Comment

Przetwarzanie...
                    X