Aromat: dość słaby, goździki, nieco bananów, nutki fenolowo-przyprawowe.
Piana: wysoka, gęsta, dość trwała
Barwa: słomkowe, mętne
Smak: dość płytki, weizenowy, przesunięty w kierunku owocowo-cytrusowym. Podwyższona kwaśność, końcówka kwaskowo-cytrusowa.
Goryczka: niewyczuwalna
Odczucie w ustach: wodniste, mocno nagazowane
Ogólne wrażenie: Jak na Bawarię to dość cienki weizen, mało ciała, smak płytki. Standard polskiego browaru restauracyjnego.
Piana: wysoka, gęsta, dość trwała
Barwa: słomkowe, mętne
Smak: dość płytki, weizenowy, przesunięty w kierunku owocowo-cytrusowym. Podwyższona kwaśność, końcówka kwaskowo-cytrusowa.
Goryczka: niewyczuwalna
Odczucie w ustach: wodniste, mocno nagazowane
Ogólne wrażenie: Jak na Bawarię to dość cienki weizen, mało ciała, smak płytki. Standard polskiego browaru restauracyjnego.
Comment