Kraus, Weißbier Hefetrüb

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • coder
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2006.10
    • 1347

    Kraus, Weißbier Hefetrüb

    Aromat: kwaskowy, podpuszczkowy plus lekkie aromaty weizenowe

    Barwa: jasnożółte, opalizujące

    Piana: niska, drobna, dość trwała

    Smak: kwaskowy, kiszona kapusta, pod tym normalne posmaki cienkiego weizena

    Goryczka: niewyczuwalna

    Odczucie w ustach: szorstkie, wodniste

    Ogólne wrażenie: szkoda czasu na porządny opis, zainfekowane piwo, albo mam "trafiony" egzemplarz, albo jakaś nieporadna próba pójścia w kierunku Berliner Weisse
  • darekd
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍺🍺🍺
    • 2003.02
    • 12565

    #2
    Górna Frankonia w Bawarii.

    Brauerei Kraus, Brauerei-Gasthof, Gasthof, Wirtshaus, Gaststätte, Biergarten, Hotel, Übernachtung, eigene Schlachtung, fränkische Schmankerln, fränkische Spezialitäten, eigenes Bier vom Fass, Franken, Hirschaid, Bamberg, Bierverkauf, Ausschank, Bockbieranstich, Saal mieten, Feiern, Hochzeit, Veranstaltungen



    5,5% alk.

    Aromat - klaycznie: banan, kwaskowe owoce (jabłko, ciut cytrusów), nieco goździków
    Piana - wysoka, zwarta, trwała, zostaje na szkle
    Barwa - zmętnone zółto-złote
    Wysycenie - jak na style średnie, musujęce
    Smak - tu kolejność taka: banan, leciutka korzenność, a jabłka i cytrusu mocniej schowane. Ciut korzennej goryczki
    Treściwość - wyraźna pełnia.

    Przyzwoite

    Comment

    Przetwarzanie...
    X