Alpirsbacher, Kloster-Stoff Märzenbier

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Bombadil13
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2005.05
    • 2479

    Alpirsbacher, Kloster-Stoff Märzenbier

    Alpirsbacher Klosterbräu Glauner, Kloster-Stoff Märzenbier

    Kolejny Märzen w moim zbiorze i kolejny inny.
    Zawsze przy takich okazjach zastanawiam się, czy Märzen to gatunek, styl, czy poprostu tylko zwyczajowa nazwa.
    W każdym razie taki Märzen, choć nie w 100% (wolę bardziej ekstraktywne) odpowiada mi najbardziej.

    Kolor: żółty (soku jabłkowego)
    Piana: gęsta i trwała, choć pęcherze sporych rozmiarów
    Zapachełny, słodowy z odrobiną chlebowego
    Smak: słodowy z odrobina miodu w tle; chmielowa goryczka (trochę cierpka) na kóncu, długo utrzymująca się w ustach, delikatnie podkreślająca słodowy charakter; całość sprawia jednak wrażenie przesadnej delikatności

    Ciekawe piwo, choć moim zdaniem mogłoby być bardziej wyraziste
    Poszukuję
  • Bombadil13
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2005.05
    • 2479

    #2
    No i jescze fotka
    Attached Files
    Poszukuję

    Comment

    • karol1000
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2007.09
      • 1823

      #3
      piwo ma 13,3% ekstraktu i 5,9% alkoholu

      barwa: bardzo ładne złoto
      piana: drobniuteńkie pęcherzyki, pięknie osadza się na szkle
      zapach: słodowy
      smak: smaczny, pełny słodowy z delikatnym karmelowym zabarwieniem, lekko miodowy, okrągły z delikatną goryczką. Bardzo smaczne słodowe piwo

      Zakupione w sklepie BIO
      LP

      Comment

      • Dzoshu
        Porucznik Browarny Tester
        • 2013.12
        • 496

        #4
        Kolor: Złoty, klarowne.
        Piana: Obfita, duże pęcherzyki, szybko opada, znaczy szkło.
        Zapach: Słodowy, karmelowy, chmielowy w mało przyjemny, sztuczny sposób.
        Smak: Słodowy, pełne. Przyjemna, wyraźnie zaznaczona goryczka.
        Wysycenie: Średnie, OK.
        Opakowanie: Nic ciekawego, niedokładny skład.
        Uwagi: Warka 22.02.17 Smakuje jak solidniej chmielony eurolager. Nie jest niesmaczne ale nie do końca tego spodziewałem się po przedstawicielu stylu.
        Attached Files

        Comment

        • darekd
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🍺🍺🍺
          • 2003.02
          • 12565

          #5
          Alpirsbacher, Klosterstoff

          Badenia-Wirtembergia.

          5,9% alk.
          13% ekstr.

          Marcowe



          Aromat - słodowy z minimalnymi tonami kwiatowo-owocowymi
          Piana - średnia, dość zwarta, umiarkowanie trwała z kożuszkiem, zostaje na szkle
          Barwa - pełne złoto
          Wysycenie - wysokie, musujące
          Smak - słodowy z łagodną słodyczą, minimalne akcenty owocowe i zbożowe. Finisz z bardzo nieznaczną goryczką
          Treściwość - wyraźniejsza pełnia

          Smaczny przedstawiciel stylu.

          Comment

          • darekd
            Generał Wszelkich Fermentacji
            🍺🍺🍺
            • 2003.02
            • 12565

            #6
            Zdjęcie:
            Attached Files

            Comment

            Przetwarzanie...
            X