Hummel-Bräu, Märzen

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • coder
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2006.10
    • 1347

    Hummel-Bräu, Märzen

    Aromat: słodowy, nieco chmielu, mocny maślany aromat diacetylu

    Piana: niska, rzadka, nietrwała

    Barwa: ciemno złota, opalizujące

    Smak: słodowy, mało rozbudowany ale dość ciekawy, sporo posmaku chmnielowego i mocna, pilsowa goryczka. Poostawia nieprzyjemny diacetylowy posmak toffi.

    Goryczka: wysoka, nieco pozostająca

    Odczucie w ustach: nieco szorstkie i chmielowo ściągające

    Ogólne wrażenie: piwo byłoby w miare poprawne, niestylowe, chmielowe, ale ciekawe. Niestety z diacetylem to przesadzili, psuje cały efekt.
Przetwarzanie...
X