Aromat: mocno diacetylowy (masło, toffi), karmelowy, kwaskowy, lekko alkoholowy
Piana: niska, rzadka, nietrwała
Barwa: miedziana, klarowne
Smak: słodkawy, karmelowy, słodowy, wykończony nadmiernie mocną goryczką, nieprzyjemny posmak diacetylu
Goryczka: mocno wyczuwalna, nieco męcząca
Odczucie w ustach: pełne, gładkie, nieco alkoholowe
Ogólne wrażenie: byłby przyjemny tradycyjny koźlak, z tych bardziej karmelowych, ale bardzo mocny diacetyl niszczy cały efekt
Piana: niska, rzadka, nietrwała
Barwa: miedziana, klarowne
Smak: słodkawy, karmelowy, słodowy, wykończony nadmiernie mocną goryczką, nieprzyjemny posmak diacetylu
Goryczka: mocno wyczuwalna, nieco męcząca
Odczucie w ustach: pełne, gładkie, nieco alkoholowe
Ogólne wrażenie: byłby przyjemny tradycyjny koźlak, z tych bardziej karmelowych, ale bardzo mocny diacetyl niszczy cały efekt