Mühlenbräu, Bock

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • coder
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2006.10
    • 1347

    Mühlenbräu, Bock

    Aromat: mocno diacetylowy (masło, toffi), karmelowy, kwaskowy, lekko alkoholowy

    Piana: niska, rzadka, nietrwała

    Barwa: miedziana, klarowne

    Smak: słodkawy, karmelowy, słodowy, wykończony nadmiernie mocną goryczką, nieprzyjemny posmak diacetylu

    Goryczka: mocno wyczuwalna, nieco męcząca

    Odczucie w ustach: pełne, gładkie, nieco alkoholowe

    Ogólne wrażenie: byłby przyjemny tradycyjny koźlak, z tych bardziej karmelowych, ale bardzo mocny diacetyl niszczy cały efekt
Przetwarzanie...
X