Hummel-Bräu, Cowboy Schwarzbier

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • coder
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2006.10
    • 1347

    Hummel-Bräu, Cowboy Schwarzbier

    Zapach: mocny diacetyl, pod nim mizerne palone aromaty

    Piana: średnio wysoka, dość rzadka, dość trwała

    Barwa: ciemnorubinowe, klarowne

    Smak: brzeczkowy, płytki, mdły, lekko chmielowy, lekko palony, niezbalansowany. Przykry metaliczno-słodki posmak diacetylu

    Goryczka: niska, pozostająca

    Odczucie w ustach: gładkie, kremowe

    Ogólne wrażenie: marne piwo, płytkie i wyprane ze smaku, bardzo nieprzyjemny diacetylowy charakter
  • pioterb4
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2006.05
    • 4322

    #2
    Diacetylu brak, ale w zapachu mało się dzieje, ciemne pieczywo, lekki słód. w Smaku trochę słodyczy, słodu i czekolady, niska treściwość, niska goryczka. Piwo spokojnie do wypicia ale bez uniesień, zauważyłem ze frankońskie schwarze akurat do majstersztyków nie należą.

    Comment

    Przetwarzanie...
    X