Hebendanz, Posthalter Lager

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • ariusz
    Porucznik Browarny Tester
    • 2009.06
    • 484

    #1

    Hebendanz, Posthalter Lager

    Kolor: Zloty.
    Piana: Sredniotrwala.
    Zapach: Slodkawy.
    Smak: Smak jest slodowy z nutami karmelu, orzechow
    Butelka: 0,5l
    Alk. 5,0%

    Summa Summarum: Dla mnie troche lepszy przecietniak. Ocena laczna 3,5

Related Topics

Collapse

  • darekd
    Hebendanz, Dunkel'79
    darekd
    Ciemniaczek z Forchheimu, między Norymbergą a Bambergiem

    http://www.brauerei-hebendanz.de

    5,0 alk.

    Aromat - słodowy, palony
    Piana - średnie, niezbyt trwała, niewiele zostawia
    Barwa - zdecydowanie ciemny brąz. Taki prawie schwarz a mniej...
    2018-03-19, 19:26
  • darekd
    Hebendanz, Jubiläums Festbier
    darekd
    Browar (Brauhaus) z Forchheim - urokliwego powiatowego miasta pomiędzy Norymbergą a Bambergiem. Na dodatek pod względem piwnym chyba ciekawsze od turystycznego Bambergu. Dosłownie kilka metrów obok jest dom gdzie działa kolejny browar - Neder, a w mieście dodatkowo są jeszcze kolejne dwa browary...
    2018-01-26, 23:40
  • kaczka116
    Ziemia Obiecana, [Monsters] Willy Tonka Z Masłem Orzechow
    kaczka116
    Piwo gotowe do oceny
    2018-12-01, 09:53
  • darekd
    AleBrowar, Tower of Cats
    darekd
    India Export Porter uwarzony we współpracy z Marcinem Chmielarzem (Mason) i jego firmą Marjot.
    I to w zasadzie tyle informacji na temat czego mamy się spodziewać, a co zostało napisane na ecie.

    Są jeszcze parametry i skład:
    Ekstr. 15%
    Alk.6,2%

    w składzie...
    2025-02-12, 23:00
  • darekd
    Flensburger, Strand-Lager
    darekd
    Byłoby miło wyobrazić sobie, że są letnie wakacje nad zachodnią częścią Bałtyku i w okolicach Flensburga (land Szlezwik-Holsztyn zwany przez miejscowych Schleswig-Holstein) i popijać sobie na plaży nowość ze znanego browaru z tego miasta. Tą nowością jest Strand-Lager (Lager Plażowy)....
    2025-01-18, 23:56
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...