Piwo z najnowszego mikrusa w Düsseldorfie położonego na Altstadzie. Serwowane na miejscu lub z butelki, również sprzedawanej na miejscu. Alkohol według piwowara 4,6-4,7 %, ekstrakt 11,3 %. Chociaż na butelce jest napisane 4,8 % alkoholu.
Butelka z porcelanką, etykieta w nowoczesnym stylu , takim samym jak sam lokal.
Piana wysoka, gęsta, trwała, drobnoziarnista, utrzymuje sie cały czas.
Barwa jasnobrązowa, z kasztanowymi refleksami.
Przyjemny aromat owoców, orzechów , lekki palony słód.
Złożony smak, owoce, orzechy, spora dawka goryczki. Nagazowanie w sam raz. Pije się z przyjemnością. Wiadomo,że najlepiej smakuje na miejscu produkcji, ale aktualnie pite w Polsce też jest smakowite.
Cena butelki w browarze 2,30 EUR (razem z kaucją), lanego na miejscu jakieś 1,50 EUR za 0,25 l.
Butelka z porcelanką, etykieta w nowoczesnym stylu , takim samym jak sam lokal.
Piana wysoka, gęsta, trwała, drobnoziarnista, utrzymuje sie cały czas.
Barwa jasnobrązowa, z kasztanowymi refleksami.
Przyjemny aromat owoców, orzechów , lekki palony słód.
Złożony smak, owoce, orzechy, spora dawka goryczki. Nagazowanie w sam raz. Pije się z przyjemnością. Wiadomo,że najlepiej smakuje na miejscu produkcji, ale aktualnie pite w Polsce też jest smakowite.
Cena butelki w browarze 2,30 EUR (razem z kaucją), lanego na miejscu jakieś 1,50 EUR za 0,25 l.
Comment