Oettinger (Gotha), Gralsburg Bier

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • wrednyhawran
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2010.07
    • 1784

Oettinger (Gotha), Gralsburg Bier

Upatrzone ostatnio w Aldim za coś ok 2zł - nie pamiętam dokładnie.
    Alk. 4,3%

Kolor: Bardzo jasne złoto, klarowny.
    Piana: Niewysoka, pęka grubymi bąblami i szybko znika.
    Zapach: Słodowy, lekko zajeżdza kukurydzianym lagerem.
    Smak: Lekki i orzeźwiający. Niewymagający. Dominuje słód, goryczki praktycznie brak. Typowy lekki lager. Dobre piwo do gaszenia pragnienia.
    Wysycenie: W normie. Pasuje do piwa.
    Opakowanie: Puszka widoczna na zdjęciu poniżej. Szata graficzna od razu kojarzy się z Oettingerem. Opis w wielu językach, zatem jest to piwo typowo eksportowe do europejskich dyskontów.
    Attached Files
    Czy jest coś lepszego niż piwo? - Dwa piwa!
    Małe Piwko Blog
    Małe Piwko Blog na facebooku
    Domowy Browar Demon
  • dipeone
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2010.05
    • 741

Dostępne także w Netto za (bodajże) 2,19zł.
    Kupione jakieś 3 tygodnie temu ,ale widziałem całkiem niedawno ,więc dalej sprzedają.

Comment

• wrednyhawran
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2010.07
      • 1784

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dipeone Wyświetlenie odpowiedzi
      Dostępne także w Netto za (bodajże) 2,19zł.
      Kupione jakieś 3 tygodnie temu ,ale widziałem całkiem niedawno ,więc dalej sprzedają.
      Cholera...przecież ja też to w Netto kupiłem

Nie wiem co mi z tym Aldim strzeliło do głowy. Chyba za dużo zakupów ostatnio robię
      Małe Piwko Blog
      Domowy Browar Demon

Comment

• Promil03
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2007.10
        • 2833

Piwo kosztowało w Netto 2,59. Nie zgadzam się ze zdaniem wrednegohawrana. Piwo nie nadaje się do gaszenia pragnienia. Nadaje się jedynie do gaszenia ogniska.
        Lekko gazowana słodkawa woda. Za każdym razem powtarzam sobie, że nie będę kupował takich wynalazków. I sam siebie nie słucham. Nie polecam.

Comment

• wrednyhawran
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2010.07
          • 1784

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Promil03 Wyświetlenie odpowiedzi
          Piwo kosztowało w Netto 2,59. Nie zgadzam się ze zdaniem wrednegohawrana. Piwo nie nadaje się do gaszenia pragnienia. Nadaje się jedynie do gaszenia ogniska.
          Lekko gazowana słodkawa woda. Za każdym razem powtarzam sobie, że nie będę kupował takich wynalazków. I sam siebie nie słucham. Nie polecam.
          Hmm, wczytałem się teraz w swój post i (poza pomyłką sklepową) jedno zdanie wypadło dość niefortunnie, mianowicie zdanie "Dobre piwo do gaszenia pragnienia" może mylnie sugerować, że uważam to piwo za dobre, zamiast tego powinno być "Piwo dobre do gaszenia pragnienia" - i niczego innego. Drobna różnica, ale jednak wyraźnie zmienia kontekst.
          Niemniej wciąż uważam, że piwo jest wypijalne i do gaszenia pragnienia dobre
          Małe Piwko Blog
          Domowy Browar Demon

Comment

Przetwarzanie...
          X