Eder & Heylands, Grünfelder Pilsener

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • wpadzio
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼🍼
    • 2011.06
    • 2654

Eder & Heylands, Grünfelder Pilsener

Producenta podaję za ratebeer, choć na oficjalnej stronie browaru nie przyznają się
    Piwo o wyjątkowo jasnej słomkowej barwie. Alk 4,8%, ekstrakt niepodany, ale przypuszczam, że maksymalnie 11,5%
    Piana tragicznie szybko znikająca, o wielkich bąblach podczas nalewania.
    Aromaty słodowe, aczkolwiek niezbyt wyraźne.
    W smaku niezbyt wyraźna goryczka. Trochę słodowości i to tyle. Bez wyrazu.
    Wysycenie nieco zdradliwe - podczas konsumpcji wydaje się za niskie, by za moment objawić się wielkim bekiem.
    Opakowanie dość nudne, nawet jak na niemieckiego pilsnera, mało czytelne. Kapsel goły.

Wypić się da. Zachwycać zaś zupełnie nie ma czym. Piwo słabsze nawet od niejednej czeskiej desitki, że o jedenactkach nie wspominając.
    Nabyte U Joli na Koszykowej, nie pamiętam za ile, ale na pewno stanowczo jak na zawartość za drogo
    Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła.
    Serviatus status brevis est
    3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733 zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

Foto:
    Attached Files
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

Przetwarzanie...
    X