Darmstädter, Braustüb'l Winterbock

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Aleksandros
    Porucznik Browarny Tester
    • 2011.05
    • 352

Darmstädter, Braustüb'l Winterbock

Dane za stroną browaru:
    ektrakt: 16,5%
    alkohol: 6,5%
    goryczka: 23 IBU

Kolor: Herbaciany, pośredni między jasnym i ciemnym koźlakiem. Klarowny. 4
    Piana: Brudnobiała, drobna, raczej niewysoka, szybko opada do cienkiego kożuszka. 3
    Zapach: Słód z rodzynkami, dość mocny. 4
    Smak: Słodycz, lekki kwasek, trochę czuć alkohol i rodzynki. Goryczka, jak na koźlaka, nieco zbyt mocna. Niestety piwo jest mało treściwe. 3
    Wysycenie: Do pilsa by pasowało, ale tu jest zbyt wysokie. 3
    Opakowanie: Butelka 0,33 z krachlą. Etykieta czarno-złota z ośnieżonymi wierzchołkami choinek. Średnio przypadła mi do gustu. Brak inforamacji o ekstrakcie.
    Uwagi: Po smacznych pilsach i pszenicy, koźlak z tego browaru jest rozczarowaniem. Zdecydowanie zbyt wodnisty, brakuje mi też w nim porządnej słodowości. Na domiar złego był dostępny tylko w sześciopakach, więc parę spotkań z tym przeciętnym piwem jeszcze mnie czeka.

Related Topics

Collapse

• dadek
    Darmstadt, Goebelstraße 7, Braustüb'l - Darmstädter Privatbrauerei
    dadek
    Największy browar w Darmstadt (produkcja około 80 tyś.hl rocznie) powstały w 1886 roku znajduje się naprzeciwko głównego dworca kolejowego, dlatego wpadłem tu pod wieczór 22.07.2022 by potem spokojnie zdążyć na pociąg.
    Jest tu bardzo ładna stylowa knajpa firmowa, cała w jaśniejszym...
    2022-10-23, 23:43
  • darekd
    Frankfurter Brauhaus, Schultenbräu Winter Bock
    darekd
    Schultenbräu czyli marka ALDI, piwo kupione na terenie Niemiec, niestety do sieci w naszym kraju nie dotarło.

7% alk.

Ciemny koźlak.

Aromat - słodowy z łagodną karmelową słodyczą, tony palone z chlebem razowym
    Piana - zdecydowanie wysoka, zwarta,...
    2022-02-21, 23:27
  • ariusz
    Wichtel, Winterbock
    ariusz
    Wichtel Hausbrauerei: browary restauracyjne znajdujace sie w Stuttgarcie (Badenia-Wirtembergia) orau w sasiednich miastach: Ditzingen i Böblingen. Testowane piwo pochodzi ze Stuttgartu, dokladnie z "przemyslowej" dzielnicy Feuerbach.

Ekstrakt ???% alc. vol. ???%
    - Kolor:...
    2015-12-26, 10:57
  • ariusz
    Rossknecht Winterbock
    ariusz
    Rossknecht: browary restauracyjne znajdujace sie w miescie Ludwigsburg kolo Stuttgartu (Badenia-Wirtembergia) orau w niedaleko oddalonym Bietigheim-Bissingen. Jak mnie poinformowala kelnerka, piwo warzone jest tylko w Ludwigsburgu.

Ekstrakt ???% alc. vol. 7,8%
    - Kolor: ciemny brazowy,...
    2015-12-24, 10:16
  • ariusz
    Ludwigsburger Brauhaus am Solitudeplatz, Winterbock
    ariusz
    Ludwigsburger Brauhaus am Solitudeplatz: browar restauracyjny znajdujacy sie w miescie Ludwigsburg kolo Stuttgartu (Badenia-Wirtembergia) tuz kolo dworca kolejowego.

Ekstrakt ???% alc. vol. ???
    - Kolor: ciemno brazowy
    - Zapach: slodowy
    - Piana: stabilna, jak na Kozlaka...
    2015-12-24, 09:51
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...