Hausbräu Stegaurach, Weizen

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • wpadzio
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼🍼
    • 2011.06
    • 2655

Hausbräu Stegaurach, Weizen

Barwa pomarańczowa wpadająca w toffi. Prawidłowo mętna.
    Piana nawet wysoka przy nalewaniu, jednak dość szybko opada i do końca pozostaje jedynie obrączką przy szkle. Do tego nie zostawia na ściankach śladów.
    Zapach piwa pszenicznego, balans przesunięty w kierunku bananowym, aromaty korzenne słabo wyczuwalne.
    Smak nieco mnie rozczarowuje. Niby jest cytrusowość, banany. Daleko schowany goździk też daje się wyczuć. Jednak to piwo jest zdecydowanie za wodniste.
    Wysokie nagazowanie nieco próbuje ratować sytuacje, sugerując po prostu orzeźwiający napój, lekko i fikuśnie podszczypujący w język.
    Opakowanie to kolejna nieco kiczowata kolorowa wariacja w stylu browaru Stegaurach. Tym razem w roli głównej herb i nawiązanie do rycerstwa. Kapsel widywany już na piwach z Frankonii. Alkohol 5,0%

Jak na standardy bawarskie jest to mocno przeciętny pszeniczniak. Mniej wyrobione podniebienia na pewno docenią orzeźwiającą stronę, koneserzy będą narzekać na małą głębię smaku. A jak dla mnie zasługuje na 6 w skali 1-10.
    Attached Files
    Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła.
    Serviatus status brevis est
    3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733 zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020
  • Gringo
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼
    • 2007.07
    • 2162

Mnie się wydaje że to jest to samo piwo... http://browar.biz/forum/showthread.p...ighlight=blues

Ale głowy za to nie nadstawię,

Comment

• wpadzio
      Major Piwnych Rewolucji
      🍼🍼
      • 2011.06
      • 2655

Mnie się też tak wydaje. Odczucia miałem w każdym razie podobne: http://browar.biz/forum/showpost.php...76&postcount=7
      Ostatnia zmiana dokonana przez wpadzio; 2012-06-15, 22:19.
      Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła.
      Serviatus status brevis est
      3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733 zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020

Comment

Przetwarzanie...
      X