No a ja sie nie pochwaliłem :P Trafiłem na lane w dublinskim Porterhousie i musze powiedziec ,ze mistrzostwo swiata,a do tego daja go w fajniastej wysokiej szklance
Paulaner, Hefe-Weissbier
Collapse
X
-
Ale to Paulaner jest ? ;]
W rok po poprzednim poście napiszę tylko że w dalszym ciągu mój no. 1 bo i dostępny i niezwykle smaczny. Zdążyłem już wypić trochę więcej różnych pszenicznych wynalazków ale do tego zawsze chętnie powracam.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pawelord2 Wyświetlenie odpowiedziAle to Paulaner jest ? ;]
Comment
-
-
Muszę sobie zrobić degustację porównawczą w najbliższej przyszłości. Paulanera, Franciskanera i Erdingera.
Paulanera opanowałem z puszki. Pierwsze wrażenia b. dobre, ale w drugiej połowie szklani już trochę nudził. Poprawna pszenica, powiedziałbym.Lotna ekspozytura browaru
Też Was kocham.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zgroza Wyświetlenie odpowiedziMuszę sobie zrobić degustację porównawczą w najbliższej przyszłości. Paulanera, Franciskanera i Erdingera.
Paulanera opanowałem z puszki. Pierwsze wrażenia b. dobre, ale w drugiej połowie szklani już trochę nudził. Poprawna pszenica, powiedziałbym.
1. Franek
2. Paweł
3. Erwin
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik Wyświetlenie odpowiedziObstawiam miejsca na pudle :
1. Franek
2. Paweł
3. Erwin
W puszcze wygląda o tak:Lotna ekspozytura browaru
Też Was kocham.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedziczy ten test miał na celu pokazanie że piwo nie wylewa się ze szklanki po odwróceniu do "góry nogami "?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Ja2 Wyświetlenie odpowiedziWiadomość dla miłośników Paulanera!
4-pak Paulanera kupiony dzisiaj w Auchan Krasne: cena 14.49zł!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Lacriferno Wyświetlenie odpowiedziDla ścisłości mógłbyś napisać gdzie jest Auchan Krasne, bo mało kto spoza Rzeszowa połapie o co chodzi.Last edited by delvish; 2009-07-08, 08:47."You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
(Frank Zappa)
"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika delvish Wyświetlenie odpowiedzi... ekipa z miasta pomnika Mariana Koniecznego...
łup!
<w konwulsjach tarzam się pod stołem >
Comment
-
-
Kolor: mętny, pomarańczowy
Piana: wysoka, drobnopęcherzykowa, utrzymuje się do końca
Wysycenia: spore, jak dla mnie super
Zapach: lekki zapach bananów i gożdzików
Smak: lekko kwaskowy, lekko goryczkowy, lekkie goździki i lekki banan
Opakowanie: spożywane dwie wersje butelkowa 0,5 l solidna etykieta, krawatka, kontra - bez podanego ekstraktu, puszka 5 l świetny obrazek festynu piwnego, pełna informacja wraz z ekstraktem, kranik pozwala na lanie piwa z małą ilością piany (lekkie naciśnięcie) albo dużej ilości piany z dodatkiem piwa (mocne wciśnięcie).
Ogólnie solidne piwo na 5.
Cena 9,49 EUR za 5 l puszkę lub 0,70 EUR za butelkę przy zakupie całej skrzynki lub 0,85 EUR przy kupnie pojedynczej butelki w getrenku w Goerlitz.
Comment
-
-
Paulaner Hefe-Weissbier Naturtrueb - z Niemiec.
Takie sobie a dodatkowo na kontretykiecie jakiś gość namawia do zbierania punktów coby szklankę dostać....Do piwka zamiast papieroska - www.snus.pl
Comment
-
Comment