Dołączam jeszcze fotkę z bardziej aktualną etykietą i kapslem. Ah i ta piana....
Schneider & Sohn, Tap 7 Unser Original / Weisse Original
Collapse
X
-
Czy jest coś lepszego niż piwo? - Dwa piwa!
Małe Piwko Blog
Małe Piwko Blog na facebooku
Domowy Browar Demon
-
-
Kolor - ciemno miodowy, wpadający w jasny brąz, coś między jasną a ciemną pszenicą, mętny.
Piana - Obfita, dość gęsta, trwała.
Zapach - Intensywny, bananowo-goździkowy, lekka nuta drożdżowa, leciutkie cytrusy.
Smak - Tutaj już przewaga banana, do tego sporo nut drożdżowych, wyraźna kwasowość i delikatna goryczka.
Wysycenie - nieco za niskie.
Opakowanie - Jak na zdjęciu wrednegohawrana.
Kupione w Zofmarze za ok. 5zł.
Smaczna, dobrze zbalansowana pszenica.Nie mam problemu z alkoholem. Mam problem z pieniędzmi na alkohol.
Comment
-
-
Barwa trochę jak w miodzie gryczanym, no...może trochę jaśniejsza.
Piana biała. Pęcherzyki, o dziwo grube, ale piana jest gęsta i zbita, a przede wszystkim trwała.
Zapach intensywny, bananowo-goździkowy. Nawet tu pojawia się lekki miód, ale to dla mnie nie wada. Całość uzupełnia sporo piekarniczych, chlebowych aromatów.
Bananowe i zbożowe w smaku. Średnia pełnia, niska goryczka, umiarkowany, acz wyraźnie zaznaczony cytrusowy kwasek. Finisz bardziej zbożowy niż owocowy.
Bardzo dobre piwo. Termin do 13.01.2018.
Comment
-
-
btl. sample 8zl @TNF. Metne jasnobrazowe. Piana srednio obfita. Kojarzy sie z rogenem. Aromat: gozdziki, czarny przejrzaly banan. Smak: banany, zboze, karmel, lekki kwasek w posmaku. Rzeskie. Wysycenie wysokie, przyjemne perlage. Kremowe odczucie, malo kwasne, duzo korzennosci. 3,7/5.
Comment
-
-
Mimo zimnej pory można sobie zaserwować pszeniczniaka albo nawet dwa
Alko dalej 5,4%
Piana - więcej na początku potem pełna warstwa na dłużej.
Lacing - trochę było.
Gaz - średni.
Barwa - zamglony, buro pomarańczowy.
Aromat - goździk, mini cynamon, banan, lekko kwaskowe.
Smak - słodkawe, mikro kwaskowe, guma balonowa, banan i coś z goździka.
Bardzo fajne, bardzo dobra klasyka
Z lewej schodząca, starsza grafika a z prawej nowsze etykiety z okazji 150 lecia browaru.Last edited by Javox; 2022-12-28, 15:22.
Comment
-
-
W aromacie balans banana, cytrusów, łagodnych goździków. W smaku podobnie, tutaj kwaskowe owoce (nie tylko cytrusy) przed bananem, łagodna korzenność z dłuższym finiszem wieńczy dzieło. Wydaje mi się, że kiedyś te niuanse były inaczej rozłożone. Teraz jest tip top.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Javox Wyświetlenie odpowiedzi
Bardzo fajne, bardzo dobra klasyka
-
👍 1
Comment
-
Comment