W tym roku ukazalo sie w Norwegii wiele piw swiatecznych,wiecej niz doswiadczylem w poprzednich latach.Pomiedzy zwyklymi cienkuszami,i piwami o mocy 6-9.5 % znalazla sie ta o to "smakbomba" jak okreslil to sam producent ,browar Berentsens.
Drugie warzenie po ubieglorocznym 15 procentowym przynosi jeszcze wiecej mocy.
Stelliger Divum 19 %
Brak konkretniejszych informacji na etykiecie poza sugerowana temperatura serwowania 15 st. cels. I zyczen radosnych swiat.
Poki co mozna wymienic same minusy:
-niepapierowe trudnoodklejalne etykiety,
-niezmieniony od lat kapsel,
-cena za but. 0.5 l -159,20 kr (ponad 80 zl)
Wstrzymuje sie z konsumpcja do momentu az beda mogl z jakims swiadomym piwoszem tego dokonac,mysle ze trudno byloby mi pokonac pol litra a i opinia kogos innego moze byc przydatna.
Drugie warzenie po ubieglorocznym 15 procentowym przynosi jeszcze wiecej mocy.
Stelliger Divum 19 %
Brak konkretniejszych informacji na etykiecie poza sugerowana temperatura serwowania 15 st. cels. I zyczen radosnych swiat.
Poki co mozna wymienic same minusy:
-niepapierowe trudnoodklejalne etykiety,
-niezmieniony od lat kapsel,
-cena za but. 0.5 l -159,20 kr (ponad 80 zl)
Wstrzymuje sie z konsumpcja do momentu az beda mogl z jakims swiadomym piwoszem tego dokonac,mysle ze trudno byloby mi pokonac pol litra a i opinia kogos innego moze byc przydatna.