8,5%alk, 50IBU, 22P
wraka nr: 1023, warzone 02.09.2013, warzone we współpracy z Jolly Pumpkin Artisan Ales oraz Stone Brewing Co.
Skład:miejscowa woda, słód jęczmienny, słód żytni, słód owsiany, chmiel, szałwia, kminek, szyszkojagody jałowca, orzechy brazylijskie, drożdże.
Kolorem przypomina porter bałtycki, ale widać delikatną oleistość.
Aromat orzechów, karmelu, rodzynek, zioła w tle.
W ustach delikatna słodycz miesza się z niewielką kwaśnością. Piwo jest gęste i aksamitne. Czuć orzechy, rodzynki, figi, karmel. Goryczka jest niezwykle delikatna. Finisz długi, owocowy.
Świetne piwo, idealnie zbalansowane. Nie jest ciężkie, a przyjemnie oleiste. Żaden ze smaków nie dominuje. To najlepsze świąteczne piwo jakie piłem. Za 1000 warek też będę tak potrafił.
wraka nr: 1023, warzone 02.09.2013, warzone we współpracy z Jolly Pumpkin Artisan Ales oraz Stone Brewing Co.
Skład:miejscowa woda, słód jęczmienny, słód żytni, słód owsiany, chmiel, szałwia, kminek, szyszkojagody jałowca, orzechy brazylijskie, drożdże.
Kolorem przypomina porter bałtycki, ale widać delikatną oleistość.
Aromat orzechów, karmelu, rodzynek, zioła w tle.
W ustach delikatna słodycz miesza się z niewielką kwaśnością. Piwo jest gęste i aksamitne. Czuć orzechy, rodzynki, figi, karmel. Goryczka jest niezwykle delikatna. Finisz długi, owocowy.
Świetne piwo, idealnie zbalansowane. Nie jest ciężkie, a przyjemnie oleiste. Żaden ze smaków nie dominuje. To najlepsze świąteczne piwo jakie piłem. Za 1000 warek też będę tak potrafił.
Comment