Norweski Bitter chmielony klasycznym angielskim chmielem East Kent Golding. Niepasteryzowane i niefiltrowane. Plato 11°, alkohol 4,5%, 30 IBU.
Złota barwa, wpadająca w miodowo-pomarańczową. Mocno mglista. Na dnie lekki osad drożdżowy.
Biała piana, umiarkowana, opada do wyraźnej, postrzępionej szumowiny, zostawiając krzaczki na ściankach.
Rześki, chmielowy aromat, o nutach kwiatowych. A w drugim planie wyraźna, miękka słodowość, o chlebowych nastrojach.
W smaku pojawia się od razu mocna goryczka, do której po chwili dochodzą słodowe nuty. Pewna odchmielowa ziemistość oraz kwiatowość jest również wyczuwalna. W posmakach obok wygasającej goryczki nieco słodkawe i chlebowe odcienie.
Nagazowanie średnie w kierunku niższego.
Butelka w standardowej szacie browaru, tym razem w oliwkowej tonacji. Kapsel browaru.
Bardzo dobry elj. Zacne, aczkolwiek rozsądne nachmielenie, które pozwala zaistnieć słodowej bazie. 9 w skali 1-10.
Złota barwa, wpadająca w miodowo-pomarańczową. Mocno mglista. Na dnie lekki osad drożdżowy.
Biała piana, umiarkowana, opada do wyraźnej, postrzępionej szumowiny, zostawiając krzaczki na ściankach.
Rześki, chmielowy aromat, o nutach kwiatowych. A w drugim planie wyraźna, miękka słodowość, o chlebowych nastrojach.
W smaku pojawia się od razu mocna goryczka, do której po chwili dochodzą słodowe nuty. Pewna odchmielowa ziemistość oraz kwiatowość jest również wyczuwalna. W posmakach obok wygasającej goryczki nieco słodkawe i chlebowe odcienie.
Nagazowanie średnie w kierunku niższego.
Butelka w standardowej szacie browaru, tym razem w oliwkowej tonacji. Kapsel browaru.
Bardzo dobry elj. Zacne, aczkolwiek rozsądne nachmielenie, które pozwala zaistnieć słodowej bazie. 9 w skali 1-10.