Mack, Gull Mack

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kloss
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.03
    • 2526

Mack, Gull Mack

Gull Mack,0,33l,6,5%vol,skatteklasse F.Bardzo dobre,klasyczne piwo.Pełnokrwisty lager ze zrównoważoną goryczką.Jedno z najlepszych piw norweskich.Niestety występuje dość rzadko-tylko w sklepach z alkoholem.
  • iron
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🍼🍼
    • 2002.08
    • 6771

Klasa F (6,5% alc.)
    Złociste piwo z białą pianą stosunkowo krótko utrzymującą się na powierzchni piwa. Zapach bardzo mocno słodowy. Nagazowanie słabe. Smak - teoretycznie słodowy, praktycznie zaś słodki z lekką goryczką. Według nas jest to norweski odpowiednik polskich niezbyt udanych piw mocnych. Nie polecamy!
    Albo się pogorszyło, albo z Klossem mamy inną definicję pełnokrwistych lagerów

P.S. Zdjątko lekko ruszone.
    Attached Files
    Ostatnia zmiana dokonana przez iron; 2005-08-12, 21:07.
    bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
    Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
    Rock, Honor, Ojczyzna

Comment

• sibarh
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛
      • 2005.01
      • 10387

Aktualne foto:
      Attached Files
      2800 nowe piwa opisałem na forum
      Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec 2023 r. liczy 13190 piw z 181 krajów
      Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

Related Topics

Collapse

• iron
        Hoppebräu, Bernstein Zwickel
        iron
        Piwo z kalendarza adwentowego

Blg 12 Alk 5,3%

Kolor ciemnozłoty
        Piana średniopęcherzykowa długo się utrzymująca
        Wysycenie spore
        Zapach słodowo chlebowy
        Smak bogaty „okrągły” słodowość zrównoważona wyraźną przyjemna i długą goryczką...
        2024-12-17, 21:23
      • e-prezes
        Nowa Wytwórnia, Cold IPA
        e-prezes
        Po dwu wcześniejszych piwach nie bardzo byłem sobie w stanie wyobrazić czego oczekiwać po Cold IPA.

Jest mniej mętna, ciemniejsza co oczywiste, ale w aromacie bardziej zrównoważona. Przez co wydała mi się płaska. Może to efekt skali i kolejności. Goryczka łagodniejsza, dłuższa,...
        2021-11-07, 21:33
      • slavoy
        Mack, Mack-øl Arctic Beer
        slavoy
        ("o" powinno być przekreślone, ale w zestawie znaków CE nie przewidziano tej pozycji)
        Producent: Mack Olbryggeri, Tromso, Norwegia
        Alk. 4,5%obj.
        Praktycznie bezpianowe, jaśniutkie piwko o dosyć fajnym zapaszku. W smaku jest ciekawe, ale nie trafia w mój gust. Dla...
        2002-02-24, 23:01
      • Prusak
        Rumunia, Cluj-Napoca, Strada Iuliu Maniu 34, Casa Boema
        Prusak
        Knajpa z bardzo obszernym, częściowo zadrzewionym ogródkiem w podwórzu (ma też oczywiście bardzo ładną część główną wewnątrz). Sprawna obsługa, znakomite żarcie z daniami rumunskiej kuchni.
        Do tego piwa od lokalnego rzemieślnika z browaru Kutuma. O ich IPA można powiedzieć,...
        2019-06-05, 12:29
      • Dreamer
        Mack, Isbjorn Pils
        Dreamer
        zaw. alk. 4,5%, but. 0,33 l
        przysłane przez Jareckiego40. WIELKIE DZIĘKI!

Isbjorn to po norwesku niedźwiedź polarny. Trudno o bardziej adekwatny symbol browaru, który do niedawna był najbardziej na północ wysuniętym browarem świata! (był, bowiem 10 grudnia 2000 "palmę...
        2006-09-05, 22:33
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...