Gull Mack,0,33l,6,5%vol,skatteklasse F.Bardzo dobre,klasyczne piwo.Pełnokrwisty lager ze zrównoważoną goryczką.Jedno z najlepszych piw norweskich.Niestety występuje dość rzadko-tylko w sklepach z alkoholem.
Mack, Gull Mack
Collapse
X
-
Klasa F (6,5% alc.)
Złociste piwo z białą pianą stosunkowo krótko utrzymującą się na powierzchni piwa. Zapach bardzo mocno słodowy. Nagazowanie słabe. Smak - teoretycznie słodowy, praktycznie zaś słodki z lekką goryczką. Według nas jest to norweski odpowiednik polskich niezbyt udanych piw mocnych. Nie polecamy!
Albo się pogorszyło, albo z Klossem mamy inną definicję pełnokrwistych lagerów
P.S. Zdjątko lekko ruszone.Ostatnia zmiana dokonana przez iron; 2005-08-12, 21:07.bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, Ojczyzna -
2800 nowe piwa opisałem na forum
Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec 2023 r. liczy 13190 piw z 181 krajów
Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeriaComment
Related Topics
Collapse
-
Piwo z kalendarza adwentowego
Blg 12 Alk 5,3%
Kolor ciemnozłoty
Piana średniopęcherzykowa długo się utrzymująca
Wysycenie spore
Zapach słodowo chlebowy
Smak bogaty „okrągły” słodowość zrównoważona wyraźną przyjemna i długą goryczką...1 Photo-
Channel: Niemcy
-
-
Po dwu wcześniejszych piwach nie bardzo byłem sobie w stanie wyobrazić czego oczekiwać po Cold IPA.
Jest mniej mętna, ciemniejsza co oczywiste, ale w aromacie bardziej zrównoważona. Przez co wydała mi się płaska. Może to efekt skali i kolejności. Goryczka łagodniejsza, dłuższa,...-
Channel: Piwo - konkretnie
2021-11-07, 21:33 -
-
("o" powinno być przekreślone, ale w zestawie znaków CE nie przewidziano tej pozycji)
Producent: Mack Olbryggeri, Tromso, Norwegia
Alk. 4,5%obj.
Praktycznie bezpianowe, jaśniutkie piwko o dosyć fajnym zapaszku. W smaku jest ciekawe, ale nie trafia w mój gust. Dla...-
Channel: Norwegia
-
-
Knajpa z bardzo obszernym, częściowo zadrzewionym ogródkiem w podwórzu (ma też oczywiście bardzo ładną część główną wewnątrz). Sprawna obsługa, znakomite żarcie z daniami rumunskiej kuchni.
Do tego piwa od lokalnego rzemieślnika z browaru Kutuma. O ich IPA można powiedzieć,...-
Channel: Rumunia
2019-06-05, 12:29 -
-
zaw. alk. 4,5%, but. 0,33 l
przysłane przez Jareckiego40. WIELKIE DZIĘKI!
Isbjorn to po norwesku niedźwiedź polarny. Trudno o bardziej adekwatny symbol browaru, który do niedawna był najbardziej na północ wysuniętym browarem świata! (był, bowiem 10 grudnia 2000 "palmę...-
Channel: Norwegia
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment