Aass Bock,Aass Bryggeri Drammen,6,5%vol.Bardzo sympatyczny,treściwy bock.Barwa praktycznie czarna.Gęsta,mocna piana.Cena wyklucza częstsze spożycie.
Aass, Aass Bock
Collapse
X
-
Świetny koźlak...
Barwa prawie porterowa i to chyba nie pozostaje bez związku ze smakiem, w którym czuć wyraźną paloność i ogólną esencjonalność. Stonowana goryczka, niewiele słodyczy (co najwyżej w pierwszych łykach, jeśli przedtem piło się pilsa), w miarę picia wzrasta wrażenie wytrawności.
Bardzo miła niespodzianka.
-
-
No coż mnie smakowało ale piłem wiele lepszych koźlaków. Piana zbyt szybko opada i ma trochę zbyt mało smaku. Dla mnie jest zbyt mało treściwe. Ale ogólne wrażenie pozytywne.To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment
-
-
Aass Bryggeri-Drammen,Aass Bock Beer
Zakupione w Piwach Świata w Warszawie. Cena za 0,33l ok. 6 zł.
Kolor jasniejszy niż porterów ( ciemnorubinowy), piana beżowa, drobna, utrzymywała się dość długo ( ok. 5 min ), gazowanie minimalne, smak bardzo wytrawny - znakomita goryczka. Piwo na 5.0.
Alkohol 6,3 %.
Adres : www.aass.no
Comment
-
-
Odp: Aass Bryggeri,Aass Bock
kloss napisał(a)
Barwa praktycznie czarna.
Mi wręcz bardzo smakowało. Nie wydaje mi się wcale za mało treściwe. Faktem jest że dużo koźlaków w życiu nie wychyliłem, ale to jest piwo wręcz idealne dla mnie. Nie za mocno palone, nie słodkie i nie za gorzkie (niektórym ciemniakom sie zdarza). Złoty Środek koźlaka. Minusy ma dwa - kiepska piana no i... cena...
Będę jednak w miarę możliwości powracał.
Ocena 5-Dick Laurent is dead.
Comment
-
-
Nabyte w Warszawie na Polnej. Wersja eksportowa.
Piana ładna, średnio trwała, pozostał rąbek (3,5). Nasycenie CO2 bardzo dobre (4,0). Barwa ciemnowiśniowa (4,0). Zapach wspaniały, złożony - słodycz, palony karmel, lekko owocowy (5,0). Smak mniej skomplikowany, delikatny, przypalony z lekką słodyczą oraz umiarkowaną goryczką (4,0). Szata graficzna choć uboga kolorystycznie, przypadła mi do gustu (4,0). Ocena 4,083.
Comment
-
-
Zakupione w Vinmonopolet w Ski za zaledwie 16 złotych . To było jedno z najtańszych piw tamże...
Mi zupełnie nie podeszło. Kolor ok, piana także, ale w zapachu głównie cukrowa słodycz i to samo w smaku. Smak ogólnie niezbalansowany, goryczka średnio przyjemna, jakby z przypalonego cukru. Może trafił mi się jakiś trefny egzemplarz...JEDNO PIVKO NEVADI!
Comment
-
-
Liczba wypitych rodzajów piw: 4688 ze 190 krajów
Liczba kapsli z piw, które wypiłem: 2286 ze 162 krajów
Noriuszowe piwa - zdobyte kraje
Comment
-
Comment