Double Extreme Imperial Wheat Stout
niefiltrowany, niepasteryzowany, refermentowany
robiony na drożdżach pszenicznych
8,5%, warka 127
Nøgne Ø, jak widać, w krajach skandynawskich jako jedyny podaje ekstrakt chyba.
Piana: dużo, nawet za dużo, beżowej grubobąblowej, opada do kożuszka
gaz: ok
kolor: bardzociemnobrązowy, ale jeszcze nie czarny, mętny, nieprzejrzysty, grudki drodży na dnie kufla
zapach: wytrawny, nawet powiedziałbym winny, silne nuty czekoladowe
smak: treściwy, wytrawny, mało gorzki, czekolada raczej mleczna, nutki kawowe i leciutko jakby zaznaczony cytrus
Ciekawe, ciekawe.
niefiltrowany, niepasteryzowany, refermentowany
robiony na drożdżach pszenicznych
8,5%, warka 127
Nøgne Ø, jak widać, w krajach skandynawskich jako jedyny podaje ekstrakt chyba.
Piana: dużo, nawet za dużo, beżowej grubobąblowej, opada do kożuszka
gaz: ok
kolor: bardzociemnobrązowy, ale jeszcze nie czarny, mętny, nieprzejrzysty, grudki drodży na dnie kufla
zapach: wytrawny, nawet powiedziałbym winny, silne nuty czekoladowe
smak: treściwy, wytrawny, mało gorzki, czekolada raczej mleczna, nutki kawowe i leciutko jakby zaznaczony cytrus
Ciekawe, ciekawe.
Comment