Mikkeler jest uważany za jeden z najlepszych browarów na świecie. Jest to jednak tylko browar-fantom, właściwie browar kontraktowy - warzy po różnych browarach, głównie Proef w Belgii. Tutaj najprawdopodobniej w Nøgne Ø w Norwegii - tak podaje ratebeer z zaznaczeniem, że to o ostatnich warkach.
Słody: pilzeński, owsiany, wędzony, caramunich, brown, jasny czekoladowy i czekoladowy, palony jęczmień, płatki owsiane, chmiel centennial i cascade, amerykańskie drożdże ale i gourmetkawa.
7,5%, warka nr 412, warzone 17 marca 09.
domyślam się, że niefilter i niepaster, ale nie podali.
Ekstraktu, zgadliście, nie podano.
Piana: bardzo obfita, gęsta, koloru kawy z mlekiem
Gaz: umiarkowany
Kolor: stary dąb meblowy, właściwie czarny, nieprzejrzysty
Zapach: wspaniale złożony, drewniano-palono-słodowo-kawowo-karmelowy, aczkolwiek to nie wyczerpuje rejestru nut
Smak: dominuje kawa, z wyraźną chmielową goryczką i palonym posmakiem. Bardzo harmonijne, mimo że nieprzeleżakowane porządnie. Bardzo dobre.
Słody: pilzeński, owsiany, wędzony, caramunich, brown, jasny czekoladowy i czekoladowy, palony jęczmień, płatki owsiane, chmiel centennial i cascade, amerykańskie drożdże ale i gourmetkawa.
7,5%, warka nr 412, warzone 17 marca 09.
domyślam się, że niefilter i niepaster, ale nie podali.
Ekstraktu, zgadliście, nie podano.
Piana: bardzo obfita, gęsta, koloru kawy z mlekiem
Gaz: umiarkowany
Kolor: stary dąb meblowy, właściwie czarny, nieprzejrzysty
Zapach: wspaniale złożony, drewniano-palono-słodowo-kawowo-karmelowy, aczkolwiek to nie wyczerpuje rejestru nut
Smak: dominuje kawa, z wyraźną chmielową goryczką i palonym posmakiem. Bardzo harmonijne, mimo że nieprzeleżakowane porządnie. Bardzo dobre.
Comment